Crypto blog

Japán a tokenkibocsátás támogatásával áll a startupok mellé

2023. szeptember 25. 07:30 - Pro Blogger

7880.jpg

Japán, a technológiai innovációk egyik vezető hazája, most újabb lépést tett a digitális jövő felé. A szigetország kormánya engedélyezte a startup vállalkozások számára, hogy részvények helyett tokenek kibocsátásával gyűjtsenek tőkét. Ez a döntés nem csak a helyi vállalkozások számára nyit új lehetőségeket, hanem a globális kriptopiac számára is jelentős mérföldkő.

Tovább
Szólj hozzá!

A Base: A második réteges blokklánc, amely átírja a játékszabályokat

2023. szeptember 22. 07:15 - Pro Blogger

base_blog_header_1.png

A Coinbase második réteges blokklánca, a Base, az elmúlt időszakban elképesztő mértékű növekedést mutatott. Augusztus elején indult, és rövid idő alatt rekordszámú napi tranzakciót produkált. Szeptember 14-én például 1,88 millió tranzakciót regisztráltak a láncon, ami több, mint a két legnagyobb rivális, az Arbitrum és az Optimism aznapi tranzakcióinak összessége.

Tovább
Szólj hozzá!

A Bitcoin tranzakciós volumene megelőzi a Visa-t

2023. szeptember 21. 07:12 - Pro Blogger

visa_vs_btc.jpeg

A Bitcoin, a világ első és legismertebb kriptovalutája, újabb mérföldkőhöz érkezett: éves tranzakciós volumene megelőzte a Visa-t. Ez a hír azonnal felkeltette a kriptoközösség figyelmét, hiszen a Visa a világ egyik legnagyobb és legelterjedtebb fizetési rendszere. De mit is jelent ez valójában a Bitcoin és a Visa számára?

Tovább
Szólj hozzá!

Kriptovalutába bújtatott bűnös milliárdok

2023. szeptember 20. 15:00 - Pro Blogger

d348091_t740x.jpg

Hárommilliárd forintnyi ÁFA befizetését csalta el egy hazai bűnszervezet. A törvénytelen hasznot kriptovalutába menekítették. A termékeny őszelőn egyszerre 28 helyszínen csaptak le a MERKUR kommandósai és a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói. A gyanúsítottak elfogása mellett a bűnös módon szerzett vagyontárgyaikat is összegyűjtötték, ide értve a közel 420 millió forintot érő kriptovalutát.

Tovább
Szólj hozzá!

Észak-koreai hackerek és az orosz tőzsdék: A pénzmosás új frontja

2023. szeptember 20. 07:07 - Pro Blogger

north-korea-russia-min-1500x856.jpg

A Chainalysis legújabb kutatása szerint az Észak-koreai hackerek egyre gyakrabban fordulnak az orosz tőzsdék felé, hogy pénzmosási tevékenységeiket megvalósítsák. Az orosz platformokon keresztül mozgatják azokat a pénzeket, amelyeket illegális módon szereztek meg, így próbálva "tisztára mosni" azokat.

Tovább
Szólj hozzá!

A Bitcoin hete: kamatdöntés előtt

2023. szeptember 19. 07:03 - Pro Blogger

btc-4.jpeg

A Bitcoin árfolyama a közelmúltban veszélyesen közel került a mélyponthoz, de az FTX eladásokkal kapcsolatos döntés sem volt elég erős ahhoz, hogy tovább csökkentse az árfolyamot. Az FTX eladások bejelentése után a piac gyorsan visszatért az elmúlt hetekben megszokott sáv felső részébe. Elemzők szerint, ha a rossz hírek ellenére az árfolyam nem esett tovább, akkor a piac valószínűleg felfelé kíván tovább haladni. Azonban fontos, hogy ez a mozgás mielőbb, lehetőleg ezen a héten megtörténjen, különben a medvék előnybe kerülhetnek.

Tovább
Szólj hozzá!

A 7500 BTC-s rejtély: Howells a bírósághoz fordul az elveszett bitcoinja miatt

2023. szeptember 18. 11:01 - Pro Blogger

scrapyard_recycling_dump_garbage_metal_scrap_yard_pile_iron-1141570.jpg

A walesi James Howells 2013-ban egy 7500 BTC-t tartalmazó merevlemezt veszített el, és azóta próbál engedélyt szerezni annak felkutatására a newporti szeméttelepen. Mostanra azonban úgy döntött, hogy jogi lépéseket tesz a városi tanács ellen, mivel az mindig megakadályozta őt ebben. Howells egy 16 fős csapatot toborzott össze a 199 millió dollár értékű meghajtó visszaszerzésére.

Tovább
Szólj hozzá!

A digitális euró jövője

2023. szeptember 11. 07:57 - Pro Blogger

csm_canva_digital_euro_c4215070db.png

A digitális valuták térnyerése a világ minden táján érezhető, és az Európai Unió sem maradhat ki ebből a trendből. Az Európai Központi Bank (EKB) ügyvezető igazgatója, Fabio Panetta, nemrégiben beszámolót tartott az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának a digitális euró bevezetésének terveiről. Azonban a képviselők aggodalmukat fejezték ki a projekt kapcsán, különösen a bankokra nehezedő költségek és az uniós polgárok számára nyújtott előnyök tekintetében.

Tovább
Szólj hozzá!

A Twitter/X és a kriptovaluták

2023. szeptember 09. 07:07 - Pro Blogger

560e2f722ecc4e7daf73c760c9839c51.png

A közösségi média platformok folyamatosan keresik az új lehetőségeket a felhasználói élmény javítása és a bevétel növelése érdekében. Az X (korábban Twitter) sem kivétel és most újabb lépést tett a kriptovaluta világában való aktívabb jelenlét felé. A platform nemrégiben igényelt egy hatósági engedélyt, amely lehetővé teszi a kriptovaluták használatát a platformon, legalábbis az Egyesült Államokban.

Tovább
Szólj hozzá!

Mit hoz a szeptember?

2023. szeptember 08. 07:58 - Pro Blogger

8650f80f8128ec500a548b89e67a4b29.jpg

A kriptovaluta piac dinamikája időről időre változik, és a befektetőknek gyakran nehéz megtalálniuk a helyes stratégiát a változó körülmények között. A nyár végén a Bitcoin piaca visszafogottan alakult és az elemzők szerint a szeptemberi kereskedési forgalom is alacsony lehet. A The Block szakértői szerint a BTC volumene 6,7%-kal csökkent augusztusban, míg az ETH esetében 5,7%-os visszaesést tapasztaltak.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása