Crypto blog

Mark Zuckerberg: a Meta továbbra is elkötelezett a metaverzum iránt

2023. július 27. 14:04 - Pro Blogger

metaverse-6770269_1280.jpg

A Meta nem adta fel a metaverzummal kapcsolatos törekvéseit, annak ellenére, hogy elég egyértelműen átnyergeltek a mesterséges intelligenciára. "Folytatjuk az AI-vonalat, de emellett teljes mértékben elkötelezettek maradunk a Metaverse víziója mellett is. Ezt a két nagy prioritást már évek óta párhuzamosan dolgozzuk fel, és sok szempontból a két terület átfedést és kiegészítést jelent" - mondta Mark Zuckerberg egy rendezvényen.

A metaverzumra való energia ráfordítás nem volt nyereséges a közösségi média óriás számára, mivel továbbra is milliárdokat veszít a kezdeményezés miatt. 2022-ben a Meta Facebook Reality Labs (FRL) részlege, amely a Metaverse-ért felelős, 13,7 milliárd dollárt veszített 2,2 milliárd dollár bevétel mellett, ami növekedés a 2021-es 10,2 milliárd dolláros veszteséghez és 2,3 milliárd dolláros bevételhez képest.

"Ez egy ambiciózus, hosszú távú, sokoldalú útiterv. Sok összetevője van a Reality Labs portfóliójának a VR, AR, Metaverse, szociális platformok, neurális interfészek terén, és valóban hosszú távú időhorizontot alkalmazunk befektetéseink megtérülésének értékelésében" - folytatta Zuckerberg. "Nem garantálhatom, hogy igazam lesz ebben, de azt gondolom, hogy ez az irány, amerre a világ halad."

Legutóbbi eredményeiben a Meta 7,79 milliárd dolláros nettó profitot jelentett a második negyedévre, ami növekedés a tavalyi 6,7 milliárd dollárhoz képest, a bevétel pedig 11%-kal 32 milliárd dollárra emelkedett.

A Facebook és a Meta alkalmazáscsaládjának - beleértve az Instagramot - napi aktív felhasználói száma is 5%, illetve 7%-kal nőtt. A Meta Threads alkalmazása - amelyet a Twitter alternatívájának terveztek - 60%-os visszaesést tapasztalt az aktív felhasználók számában a bevezetési héthez képest, a Similarweb jelentése szerint.

A részvények szerdán több mint 1%-kal magasabban, 294,47 dolláron zártak, és a tőzsdei órák után majdnem 319 dolláron kereskedtek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr7118180293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása