Crypto blog

A Binance megszünteti a BUSD stablecoint

2023. szeptember 01. 11:15 - Pro Blogger

85b653df-5282-4e6d-b1ba-c0f0884401c0.png

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje bejelentette, hogy 2024 februárjában beszünteti a BUSD stablecoin-t. Ezt a lépést a Paxos, a BUSD mögött álló cég döntése előzte meg, amely szintén 2024 februárjában állítja le a BUSD támogatását. A Binance felhasználóit arra kéri, hogy a BUSD tokeneket váltsák át más kriptoeszközökre. A tőzsde egy új stablecoin-t, a First Digital USD-t (FDUSD) ajánlja helyette, amelyet a Hong Kongban működő First Digital Group hozott létre.

A Binance hivatalosan is megerősítette a BUSD megszüntetését, miután több felhasználó megosztotta a közösségi médiában, hogy értesítést kaptak a tőzsde appjából a token támogatásának megszűnéséről. A tőzsde augusztus 30-án eltávolított nyolc BUSD kereskedési párt a kínálatából, de aktiválta a BUSD/FDUSD párt, amelyen a váltásért nem számolnak fel jutalékot.

 A Binance döntését valószínűleg az USA tőzsdefelügyeletének, a SEC-nek az eljárása befolyásolta. A SEC korábban figyelmeztette a Paxost, hogy a BUSD kibocsátása és üzemeltetése potenciálisan törvénysértő lehet. Ugyanezen a napon a Paxos utasítást kapott a New York Állami Pénzügyi Részlegtől, hogy függessze fel a BUSD kibocsátását és forgalmazását.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr2618205345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fkv.119 2023.09.03. 13:09:36

A többi bitcoint is nyugodtan tiltsák be.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.04. 09:49:23

A kriptovaluták tökéletesen példázzák, hogyan lehet a semmiből pénzt csinálni.

A másik, szerencsére már lefelé ívelő szakaszban lévő hype az NFT. Fel nem foghatom, miért fizetnek tíz- és százezer dollárokat olyan digitális "alkotásokért", amelyekkel nem rendelkezhetnek, bevételük belőlük nem származik, a fél világ használja őket, amúgy meg a lőtéri kutyát sem érdekli, ki a "tulajdonosuk".
süti beállítások módosítása