Crypto blog

PayPal bemutatja a Cryptocurrencies Hub-ot: új kriptovaluta-funkció a felhasználók számára

2023. augusztus 16. 16:45 - Pro Blogger

1046992_7e0f18f4a1b27d966772a34a96625410.jpg

A digitális fizetési óriás, a PayPal egy új funkciót indított, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Bitcoinban és más kriptovalutákban tartsák és kezeljék egyenlegüket.

A Cryptocurrencies Hub jellemzői

A PayPal legújabb fejlesztése, a Cryptocurrencies Hub, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző kriptovalutákban tartsanak egyenleget, valamint ezekkel a digitális eszközökkel tranzakciókat hajtsanak végre. A hubon keresztül a PayPal felhasználók vásárolhatnak, eladhatnak, fogadhatnak és küldhetnek kriptovalutákat. Emellett a kriptovaluták eladásából származó bevételt is felhasználhatják PayPal-on keresztüli vásárlásokhoz.

A felhasználók a PYUSD (PayPal által kibocsátott stabilcoin) és más kriptovaluták között is konvertálhatnak. Fontos megjegyezni, hogy bár a felhasználóknak egyenlegük lesz a Cryptocurrencies Hub-ban, valójában nem rendelkeznek a digitális eszközökkel. A kriptovaluták őrzését, kereskedelmét és átutalását a Paxos vagy más engedélyezett szolgáltatók végzik.

Hogyan működik a Cryptocurrencies Hub?

A PayPal automatikusan összekapcsolta a Cryptocurrencies Hub-ot a felhasználók személyes fiókjaival, így a bejelentkezési adatok azonosak mindkét platformhoz. Az első belépéskor azonosítási folyamaton kell átesniük a felhasználóknak. A PayPal azt is hozzátette, hogy a felhasználók felelőssége a fiókadataik, jelszavaik és egyéb azonosító kódjaik biztonságának fenntartása.

A PYUSD stabilcoin és a kritika

A Cryptocurrencies Hub bevezetése előtt nem sokkal a PayPal bejelentette, hogy hamarosan elindítja PYUSD stabilcoinját. Ezt a dollárhoz kötött eszközt a Paxos, egy blockchain infrastruktúra cég bocsátja ki, amely korábban a Binance USD (BUSD) stabilcoint is kiadta. A PYUSD tulajdonosai dollárra válthatják a stabilcoint a PayPal hálózatán belül, valamint a cég által támogatott más kriptovalutákra is, mint a Bitcoin, Ethereum és Litecoin.

Ugyanakkor Maxine Waters, demokrata kongresszusi képviselő kritizálta a PayPal stabilcoinjának bevezetését, érvelve azzal, hogy a cégnek a szövetségi szabályozási jóváhagyásra kellett volna várnia.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr7418193653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása