Crypto blog

Mit hoz a szeptember?

2023. szeptember 08. 07:58 - Pro Blogger

8650f80f8128ec500a548b89e67a4b29.jpg

A kriptovaluta piac dinamikája időről időre változik, és a befektetőknek gyakran nehéz megtalálniuk a helyes stratégiát a változó körülmények között. A nyár végén a Bitcoin piaca visszafogottan alakult és az elemzők szerint a szeptemberi kereskedési forgalom is alacsony lehet. A The Block szakértői szerint a BTC volumene 6,7%-kal csökkent augusztusban, míg az ETH esetében 5,7%-os visszaesést tapasztaltak.

A tavalyi augusztusi forgalomhoz képest a mostani 56%-kal alacsonyabb, ami az ötödik hónapja tartó csökkenő tendenciát mutat. Ugyanakkor a stablecoinok forgalma 6,8%-kal nőtt, elérve az 521 milliárd dollárt, bár ez is alacsonyabb a márciusi értéknél. A stablecoinok kibocsátási rátája is csökkent augusztusban, 2,2%-kal, 115 milliárd dollárra. A Tether és a Circle, az USDT és az USDC mögött álló vállalatok, jelentősen növelték piaci részesedésüket.

A kriptoipari bevételek is csökkenő tendenciát mutatnak. A bitcoin-bányászok 6,8%-kal kevesebb bevétellel rendelkeznek, ami 805 millió dollárt jelent. Az ETH staking jutalmak értéke 7,5%-ot csökkent, 130 millió dollárra. Az NFT-piac sem mutat jobb képet, az Ethereumon 8%-os visszaesést tapasztaltak, a forgalom 391 millió dollárt tett ki augusztusban. A centralizált kriptotőzsde spot piaci forgalma 2020 október óta a legalacsonyabb, 261 milliárd dolláron.

A piacot továbbra is a Binance vezeti 73,4%-os részesedéssel, annak ellenére, hogy jogi bizonytalanságok övezik működését. A Coinbase a második 10,2%-kal, míg a Kraken a harmadik 5,3%-os részesedéssel.

A derivatívák piacán is hasonló mértékű csökkenést tapasztalhatunk. A BTC esetében a határidős szerződések terén 14%-os, míg az ETH esetében 18%-os csökkenés volt megfigyelhető.

A szeptember hagyományosan csendes hónapnak számít a kriptopiacon. Az ismert kriptobefektető, Anthony Sassano azonban továbbra is optimista, és arra figyelmeztet, hogy az oldalazó piac ne vegye el a kedvét senkinek. A kriptopiac kapitalizációja jelenleg 1 billió dollár körül mozog, a BTC 26 ezer dolláros szinten, míg az ETH 1700 dollár alatt van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr7618207817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása