Crypto blog

A Bitcoin visszatért a 29.000 dolláros szinthez - piaci elemzés

2023. augusztus 02. 15:24 - Pro Blogger

cypto-crash-main.jpg

Bitcoin és a tíz legnagyobb kriptovaluta növekedést mutatott az ázsiai kereskedési időszak alatt, kivéve a BNB és a Tron érméit. A Litecoin is erősödött. A globális tőzsdék komoly csapást szenvedtek el, miután a Fitch Ratings hitelminősítő ügynökség leminősítette az USA hitelminősítését.

Bitcoin vezeti a nyerteseket

A Bitcoin 2,11%-kal nőtt, elérve a 29 543 dollárt Hongkongban, heti nyeresége pedig 1,11% lett. A világ legnagyobb kriptovalutája visszatért, miután átlépte a 29 000 dolláros támogatási szintet. A token az utóbbi 24 órában a legnagyobb nyertes is volt egyben.

A MicroStrategy szoftverfejlesztő cég keddi bejelentése után, mely szerint 750 millió dollár értékű részvényt terveznek értékesíteni, a Bitcoin áttörni látszott a 30 000 dolláros ellenállási szinten. A kriptovaluta-piac érezhetően reagált a jogi kihívásokra és a változásokra az amerikai monetáris politikában.

A Curve Finance biztonsági problémát jelentett a Vyper régebbi verzióiban, és a hibát kihasználva a hackerek több tízmillió dollárt csapoltak le a platformról. A Curve hanyatlása kockázatot és óvatosságot generálhat a DeFi ágazatban.

Ether és más kriptovaluták

Az Ether, a világ második legnagyobb kriptovalutája, 1,11%-kal nőtt, a heti emelkedés pedig 0,06%. A Binance BNB tokenje 0,43%-kal esett, bár az utóbbi hét napban 2,89%-ot emelkedett. Kínában, a Binance legnagyobb piacán, a felhasználók körülbelül 90 milliárd dollár értékben kereskedtek májusban.

A Litecoin 0,77%-kal nőtt, és heti nyeresége 1,57%. A Litecoin felezése várhatóan növeli a kínálati hiányt és esetlegesen növeli az árát. A következő Bitcoin felezés jövő áprilisban várható.

NFT-k és piaci trendek

Az Ethereum NFT eladási volumene csökkent, a Polygon viszont 64,08%-kal nőtt. Az NFT-piaci stratégák szerint a NFT-k növekednek, és érdemes figyelni a fejlődésüket, különösen a jelenlegi medvepiacon.

Amerikai gazdaság és részvénypiacok

Az amerikai részvény mutatók estek, az említett hitelminősítési változás következtében. Az Egyesült Államokban mérsékelt recesszió várható a negyedik negyedévben és a jövő év első negyedévében.

A befektetők a nagyvállalatok - mint a Paypal, a Ferrari és a Robinhood  - eredményeit várják szerdán, míg az Apple és az Amazon második negyedéves eredményei csütörtökön érkeznek.

Összefoglalva, a Bitcoin és a többi fő kriptovaluta erősödése, a globális gazdasági változások és a NFT-piac mozgása mind fontos tényezők a jelenlegi piaci helyzetben. A befektetőknek figyelemmel kell kísérniük ezeket a trendeket, mivel a kriptovaluták és a hagyományos piacok közötti összefüggések továbbra is erősödnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8018184781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása