Crypto blog

Kriptopénz piaci elemzés: a Bitcoin, az Ethereum, a Dogecoin és a Ripple aktuális helyzete

2023. július 26. 19:26 - Pro Blogger

btcdaily.png

A Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) a hagyományos pénzügyi piacok unalmát tükrözte a szerdai, kulcsfontosságú FOMC kamatdöntés előtt. A világ legnagyobb digitális eszköze a CoinDesk adatai szerint 29,213 dolláron, míg az Ethereum 1,853 dolláron cserélt gazdát az ázsiai kereskedési nap végén.

Az elemzők szerint nagy áttörés csak akkor várható, ha a Fed változtat a kamatdöntésen, vagy ha a Securities and Exchange Commission jóváhagyja a Bitcoin ETF-et. A Bitcoin ára egy hónapja ugrott 30,000 dollár fölé, miután a BlackRock pénzügyi óriás Bitcoin ETF kérelme felkeltette a spekulációkat arról, hogy ha a világ legnagyobb eszközkezelője megkapja a szabályozói jóváhagyást, akkor nagy mennyiségű pénzt csatornázhat át a hagyományos befektetőktől a digitális eszközökbe. Azonban azóta a Bitcoin ára ezen a szinten stagnál, részben a Fed július 26-i döntésével kapcsolatos aggodalmak miatt, amely valószínűleg 25 bázispontos kamatemelést jelent.

A Bitcoin árfolyama hétfőn egy időpontban 29,000 dollár alá esett, ami június óta a legalacsonyabb szint. A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Binance CEO-ja, Changpeng "CZ" Zhao egy privát beszélgetésben azt sugallta, hogy a kriptovaluta tőzsde leányvállalatai több évvel ezelőtt wash tradinget végeztek, és Kína politikusai egy hosszú gazdasági fellendülésre figyelmeztettek.

A Dogecoin (DOGE) négy hónapja a legnagyobb, 10%-os napi emelkedést érte el, miután felröppentek a spekulációk arról, hogy a megújult Twitter platformon használható lesz, ami miatt a jövőbeni nyitott érdeklődés meghaladta az 500 millió dollárt, ami április óta először fordult elő.

Az Ethereum (ETH), a második legnagyobb piaci értékű kriptopénz, nemrég 1,853 dolláron cserélt gazdát, ami 0,16%-os növekedést jelent az előző 24 órához képest. A többi nagy altcoin közül az XRP nemrég 2,3%-kal emelkedett, míg a Solana (SOL) intelligens szerződési platform natív kriptopénze 2,24%-ot nőtt.

A CoinDesk Piaci Index, amely az összes kriptopénz piaci teljesítményét méri, nemrég 0,38%-kal emelkedett. A CoinDesk Bitcoin és Ethereum trendjelzői semleges területen voltak, ami visszaesést jelent a hónap elején tapasztalt folyamatos emelkedéshez képest.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr7718179703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása