Crypto blog

A Coinbase tárcáiban rejtőzik az összes bitcoin 5%-a

2023. október 04. 07:17 - Pro Blogger

coinbasebtc.jpg

Egy friss kutatás fényt derített arra, hogy a Coinbase az egyik legnagyobb kriptotőzsde, meglepő mennyiségű Bitcoint tárol. A legújabb adatok szerint tárcáikban parkol az összes kibányászott Bitcoin közel 5%-a, ami jelenlegi piaci árfolyamon körülbelül 25 milliárd dollárt jelent.

Az Arkham blokkláncintelligencia-platform elemzése alapján a Coinbase csaknem 1 millió Bitcoint kezel, ebből 10.000 BTC-t egyetlen hidegtárcában tárol. A Coinbase tehát az összes létező Bitcoin közel 5%-át kezeli, egészen pontosan 947.755 BTC-t. A cikk írásakor a forgalomban lévő készlet 19.493.537 coin, amelyek közül sokat már örökre elveszettnek tekintenek.

A Coinbase egy amerikai vállalat, amely a kriptovaluta-kereskedelem egyik meghatározó szereplője. A cégnek több mint 36 millió olyan Bitcoin-címe van, amelyeket azonosítani tudtak és a legnagyobb hidegtárcájukban 10.000 BTC található. Bár nem ők a legnagyobb vállalati Bitcointulajdonosok, mivel a MicroStrategy üzletiintelligencia-cég tartja a rekordot 152.800 BTC-vel, a Coinbase mégis jelentős szereplő a piacon.

A közösség egyes tagjai aggodalmukat fejezték ki a centralizáció miatt, mivel ha a Coinbase-szel bármi történik, az komoly hatással lehet a teljes kriptoágazatra. A centralizáció és a nagy mennyiségű Bitcoin összpontosítása egy helyen ellentmond a kriptovaluták decentralizált természetének, és potenciális veszélyeket rejthet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr6318221735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása