Crypto blog

A kriptotél vége a láthatáron

2023. augusztus 31. 07:21 - Pro Blogger

crypto_winter_frozen_cryptocurrencies.jpg

A Bitcoin, a kriptovaluták koronázatlan királya, jelenleg egy hosszú, 493 napos "kriptotélen" megy keresztül, ami a befektetők és a piaci szereplők számára egyaránt kihívást jelent. Michaël van de Poppe, az MN Trading vezérigazgatója szerint a jelenlegi negatív trend a kriptopiacban sok tekintetben emlékeztet a 2015-ös kriptotélre. Ebben az időszakban a bizalom a szektorban megingott, annak ellenére, hogy az alapvető gazdasági mutatók stabilak maradtak.

A Bitcoin értéke a két évvel ezelőtti csúcshoz képest 62%-kal esett vissza, ami azt jelenti, hogy a kriptopénz már több mint egy éve szenved a medvepiactól. A mostani helyzet kialakulásához számos korábbi esemény vezetett, mint például a világjárvány és a háborús konfliktusok Európában. Ezek az események komoly hatással voltak a globális gazdaságra, és a helyreállásuk hosszú időt vesz igénybe.

A kriptoszektoron belül is több belső probléma érintette a piacot. Az FTX és több másik meghatározó kriptotőzsde összeomlása komoly aggodalmat keltett a befektetők körében. Ezt követően a szabályozási igények is megnőttek, ami további nyomást gyakorolt a kriptopiacra.

Ugyanakkor vannak pozitív jelek is. A BlackRock Bitcoin ETF spotja a legfontosabb hír a piac számára. Sok elemző szerint a Bitcoin ETF hamarosan elérhetővé válhat a BlackRocknál, ami a kriptopénzeket még közelebb hozza a mainstream befektetőkhöz. Az ázsiai piacon is változások történnek, ahol az enyhülő szabályozás miatt egyre több kereskedő ad esélyt a kriptopénzeknek. Emellett a következő Bitcoin felezés is közeleg, ami várhatóan nagy hatással lesz a teljes szektorra.

Jelenleg a Bitcoin ára 26 185 dollár körül mozog, és bár az árfolyam stabilnak tűnik, a magas volatilitás és a piaci bizonytalanság miatt óvatosságra van szükség. A piaci hangulat javulását legkorábban az amerikai jegybank (Fed) enyhítése hozhatja meg, de erre még várni kell.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr6518203195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása