Crypto blog

A Bitcoin következő felezése: Új csúcsok a láthatáron?

2023. augusztus 26. 08:14 - Pro Blogger

1_7ndc3fxzxfosdgu0fu-iqg.png

A kriptovaluta világában a Bitcoin felezési ciklusai mindig nagy izgalmat váltanak ki. A Pantera Capital legújabb jelentése szerint a Bitcoin árfolyama a következő felezési ciklus során, 2024-ben és 2025-ben akár a 150 ezer dolláros árszintet is elérheti. De miért is gondolják ezt a szakértők?

A Bitcoin árfolyamának alakulása nagyban kapcsolódik a blokkjutalom felezési ciklusaihoz. A következő ilyen esemény kevesebb, mint egy éven belül várható, és a Pantera szakértői szerint a BTC jó úton halad, hogy megismételje az eddigi ciklusokban látott mozgásokat. A dollárban számolt árfolyam esetén az eddigi években megfigyelhető volt a trend, hogy az ár nagyjából ugyanannyi időt tölt a ciklusok alján és tetején egyaránt.

A felezéskor a blokkokért járó jutalom megfeleződik, ami azt jelenti, hogy a bányászok a korábbinál már csak 50%-kal alacsonyabb bevételhez jutnak. Az elemzők szerint az árfolyam viselkedésében felismerhető valamilyen mintázat. A Bitcoin árfolyama átlagosan 477 nappal a felezés előtt érte el az alját, majd onnan indult meg felfelé. A felezés után pedig átlagosan 480 napba telt elérni a ciklus csúcsát. A 2022-es medvepiac a mostani ciklus alját jelentheti, egészen pontosan a 2022 december végi árfolyam.

A Pantera elemzői szerint a 2024 áprilisában várható felezésre az árfolyamnak nagyjából 35 ezer dollár környékén kell majd járnia. A felezés utáni 480 napban pedig eddig új rekordárakat lehetett látni. A második felezéskor a kibocsátás az első felezéskori érték egy harmadát tette ki, és az árfolyamra gyakorolt hatása is annak a harmada volt csak. A 2020-as felezés után viszont ennél is kisebb, 23%-os hatást gyakorolt az esemény az árfolyamra.

A következő felezés 2024 áprilisában várható, és mivel a Bitcoin teljes készletének nagyja már forgalomba került, a készlet kibocsátási ütemének hatása is mérséklődik. Ha az eddigi ciklusokat vesszük alapul, akkor a felezéskor 35 ezer dolláros árfolyamot kell majd látnunk, utána pedig 148 ezer dollárnál várható a ciklus csúcsa.

Ráadásul nem csak a Pantera Capital szakértői látják így a helyzetet. Több más elemző szerint is nagy esélye van, hogy az árfolyam 2026-ra eléri a 100 ezer dolláros szintet. A legtöbb elemző pedig egyetért abban, hogy ez a szint mindenképpen lehetséges, de nem a jövő évben esedékes felezés előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr1118200689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása