Crypto blog

A BlackRock és a Bitcoin: Az ETF engedélyezésének hatása a kriptopiacra

2023. augusztus 28. 09:02 - Pro Blogger

bitcoin-etf-gid_7.jpg

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelő cége, hamarosan választ kaphat a Bitcoin ETF indításával kapcsolatos kérelmére. A cég, amely 2022 végén több mint 9000 milliárd dollárnyi befektetést felügyelt, június 15-én nyújtotta be a kérelmét, amelyet az amerikai tőzsdefelügyelet formai okokra hivatkozva visszadobott. A törvény 240 napos határidőt szabott a döntés meghozatalára, amelynek első határideje szeptember 2-án jár le.

A Bitcoin ETF engedélyezése jelentős előrelépés lenne a kriptovaluta piacon, mivel lehetővé tenné a hétköznapi befektetők számára, hogy alacsony költségek mellett Bitcoinba fektessenek a hagyományos tőzsdei fiókjaikon keresztül. Ez a lépés a Bitcoint az aranyhoz hasonló, széles körben elérhető és elfogadott befektetési eszközzé változtatná.

Az amerikai tőzsdefelügyelet 2021-ben már engedélyezte több határidős Bitcoin ETF indítását, de ezek csak rövid távú spekulációra alkalmasak. A BlackRock azonban nem csak az ETF engedélyezésében bízik, hanem más módon is építi Bitcoin pozícióit. A cég az 5 legnagyobb amerikai Bitcoinbányász vállalatból 4-ben a második legnagyobb részvényesként van jelen.

Bár sok elemző szerint a BlackRocknak jó esélye van az engedély megszerzésére, a legtöbben a döntés elhalasztását tartják valószínűnek. Ha a BlackRock engedélyt kap, akkor más ETF kezelők is esélyt kaphatnak a saját Bitcoin ETF termékük elindítására. Azonban ha a BlackRock nem kap engedélyt, a kisebb piaci szereplőknek kevés esélye lesz a zöld utat kapni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr5618202419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása