Crypto blog

Japán a tokenkibocsátás támogatásával áll a startupok mellé

2023. szeptember 25. 07:30 - Pro Blogger

7880.jpg

Japán, a technológiai innovációk egyik vezető hazája, most újabb lépést tett a digitális jövő felé. A szigetország kormánya engedélyezte a startup vállalkozások számára, hogy részvények helyett tokenek kibocsátásával gyűjtsenek tőkét. Ez a döntés nem csak a helyi vállalkozások számára nyit új lehetőségeket, hanem a globális kriptopiac számára is jelentős mérföldkő.

A The Nikkei pénzügyi híroldal információi szerint ez a frissített rendszer kifejezetten a befektetési üzleti korlátolt felelősségű betéti társaságokra, azaz a startupokra koncentrál. A döntés mögött az áll, hogy Japán felismerte a digitális eszközökben rejlő potenciált és a világ többi részével való lemaradását kívánja ledolgozni.

A kriptoközösség számára az elmúlt időszakban több pozitív változás is történt. Júniusban a stabilcoinok használatát is engedélyezték, bár ezt kizárólag a szabályozott intézmények számára tették lehetővé. A Pénzügyi Szolgáltatási Ügynökség (FSA) augusztus végén fogadta el a kriptopénzekkel kapcsolatos adótörvénykönyv módosítását, ezzel is erősítve a kriptovaluták iránti elkötelezettségüket.

Fumio Kishida miniszterelnök a tokiói WebX konferencián kifejtette, hogy Japán komolyan veszi a Web3.0 iparág támogatását, mivel úgy véli, hogy ez ösztönzően hat a társadalmi átalakulásra.

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, szintén bejelentette, hogy augusztustól újra elérhető lesz a japán felhasználók számára. Ez a lépés két évvel azután történt, hogy a japán hatóságok figyelmeztették őket az engedélyek nélküli működés miatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr818216729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása