Crypto blog

A Wall Street és a szenátorok összefognak a szigorúbb kriptovaluta szabályozásért

2023. július 31. 07:14 - Pro Blogger

ws7.jpg

Elizabeth Warren szenátor szigorúbb szabályozást szorgalmaz a kriptovaluta világában, különösen a decentralizált pénzügyi (DeFi) területen. Ezt a kezdeményezést támogatják a kétpárti törvényhozók is. A "Digitális Eszközpiac Struktúrája és Befektetővédelmi Törvény" nevű törvényjavaslatot nemrég újra benyújtották, hogy szigorúbb politikával lépjenek fel a kriptovalutákkal kapcsolatos bűncselekmények ellen.

A törvényjavaslat előírja, hogy a vállalkozásoknak regisztrálniuk kell az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottságnál (SEC), és be kell tartaniuk a pénzmosás elleni (AML) és az ügyfélismereti (KYC) szabályokat. A törvényjavaslat célja, hogy új szabályozási keretet hozzon létre a stabilcoinok számára, amelyek a hagyományos valutákhoz, például az amerikai dollárhoz kötött digitális eszközök.

Jack Reed szenátor "Kripto-Eszközök Nemzeti Biztonságának Erősítése Törvénye 2023" nevű törvényjavaslata szigorú pénzmosás elleni szabályozásokat kíván bevezetni a DeFi protokollokra. A törvényjavaslat értelmében a web3 ökoszisztéma különböző résztvevőinek, beleértve a digitális eszköz tárcaszolgáltatókat, a bányászokat és a blockchain tranzakciókat ellenőrző és biztosító entitásokat, nyilvántartást kell vezetniük ügyfeleik személyazonosságáról, elősegítve ezzel a transzparenciát és az elszámoltathatóságot.

A kriptovaluta és a DeFi protokollok körüli folyamatos viták közepette a Ház Mezőgazdasági Bizottsága jóváhagyta a kétpárti "Pénzügyi Innováció és Technológia a 21. században Törvény" nevű törvényjavaslatot. A törvény célja, hogy kedvező szabályokat hozzon létre, amelyek védelmet nyújtanak a kripto befektetők számára, miközben ösztönzik az innovációt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8118182213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása