Crypto blog

A szubszaharai régió a Bitcoin új úttörője

2023. szeptember 29. 07:48 - Pro Blogger

subsahara.jpg

A digitális valuták egyre inkább beépülnek a szubszaharai Afrika mindennapi életébe, annak ellenére, hogy a globális tranzakciós volumen csak egy kis százalékát teszik ki. A legfrissebb adatok szerint a régió Bitcoin tranzakciós volumene világelső, megelőzve még Észak-Amerikát és Kelet-Európát is. A régióban Nigéria áll az élen, ahol a kriptovaluta már nem csak egy spekulatív eszköz, hanem a mindennapi élet része is.

Nigéria a kriptovaluta elfogadásának éllovasa a szubszaharai régióban. A 2022 júliusa és 2023 júniusa közötti időszakban közel 60 milliárd dolláros tranzakciós volumennel büszkélkedhet, ami a régió teljes volumenének közel felét teszi ki. Ez különösen figyelemre méltó, mivel az országban a lakosság jelentős része szegény és nincs bankszámlája. A Nigériai Központi Bank korábbi kísérlete a digitális pénz bevezetésére nem volt sikeres, ami rávilágított az ország gazdasági és közigazgatási instabilitására.

Dél-Afrika a régió második legnagyobb kriptopiacaként szintén jelentős szerepet játszik a Bitcoin tranzakciós volumenében. A régió további országai, mint Kenya, Mauritius és Ghána, szintén aktívak a kriptovaluta-piacon, bár kisebb mértékben.

A szubszaharai régióban a Bitcoin népszerűségének növekedése nem véletlen. A régió számos országa küzd a növekvő inflációval és adóssággal, ami a kriptopénzeket vonzó eszközzé teszi az értékek tárolására és a megtakarítások megőrzésére. A Bitcoin és más kriptoeszközök lehetővé teszik a nagyobb pénzügyi szabadság elérését egy olyan régióban, ahol az állami és pénzügyi intézmények gyakran instabilak.

A legfrissebb trendek szerint a régió lakosai egyre inkább a stabilcoinok felé fordulnak, különösen a Bitcoin árfolyamának csökkenése miatt. A stabilcoinok, amelyek értéke stabilabb, mint a hagyományos kriptovalutáké, egyre vonzóbbak a régióban.

A kriptobarát trendek várhatóan tovább erősödnek a szubszaharai régióban, ahogy a szabályozások fejlődnek és az államok pozitívabb hozzáállást mutatnak a kriptoeszközök iránt. A kriptovaluták növekvő elfogadása és használata a régióban nem csak a pénzügyi inklúziót segítheti elő, hanem a gazdasági fejlődést is ösztönözheti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr918221719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása