Crypto blog

A Bitcoin tranzakciós volumene megelőzi a Visa-t

2023. szeptember 21. 07:12 - Pro Blogger

visa_vs_btc.jpeg

A Bitcoin, a világ első és legismertebb kriptovalutája, újabb mérföldkőhöz érkezett: éves tranzakciós volumene megelőzte a Visa-t. Ez a hír azonnal felkeltette a kriptoközösség figyelmét, hiszen a Visa a világ egyik legnagyobb és legelterjedtebb fizetési rendszere. De mit is jelent ez valójában a Bitcoin és a Visa számára?

A Bitcoin tranzakciós volumenének növekedése nem csak a kriptopénz népszerűségének köszönhető. Egy új protokoll, az Ordinals is hozzájárult ehhez, amely lehetővé teszi a blokkláncban lévő satoshik egyedi azonosítását és extra adatokkal történő tranzakciókat. Ez a protokoll nagy gyakoriságú tranzakciókat bonyolít le, ami növelte a hálózati aktivitást. Azonban fontos megjegyezni, hogy ez nem feltétlenül jelzi a Bitcoin széles körű kiskereskedelmi használatát vagy elfogadását.

A Visa és a Bitcoin összehasonlítása nem egyszerű feladat. A Visa egy évtizedek óta működő, központosított fizetési rendszer, míg a Bitcoin egy decentralizált hálózat, ahol a tranzakciók sokféle tevékenységet képviselhetnek. Mindkét rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és mindkettő különböző módon működik.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin tranzakciós volumene meghaladta a Visa-t, még sok kérdés merül fel a jövőbeli pénzügyi környezettel kapcsolatban. Vajon a decentralizált hálózatok egy nap teljesen felváltják-e a központosított rendszereket?

Jelenleg a decentralizált fizetések teljes körű elfogadása még nem zökkenőmentes. El Salvador kísérlete a Bitcoin hivatalos fizetőeszközzé tételével számos problémát és kihívást hozott a lakosság számára. Azonban a Bitcoin és más kriptovaluták növekvő népszerűsége és elfogadottsága azt mutatja, hogy a decentralizált pénzügyi rendszereknek nagy jövője lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr1918216703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása