Crypto blog

A Binance vezérigazgatója, CZ, algoritmikus stabilcoin fejlesztési terveket mutatott be

2023. augusztus 02. 07:01 - Pro Blogger

gold-coin-tenge-kazakhstan-currency-money-icon-sign-symbol-business-financial-exchange-3d-background-illustration.jpg

A legutóbbi "Ask-Me-Anything" (AMA) beszélgetésen a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) bejelentette, hogy hamarosan új partnert jelentenek be egy további USD stabilcoinhoz az FDUSD mellett.

CZ betekintést adott egy kis csapatba, amely algoritmikus stabilcoinokon dolgozik, kifejezte aggodalmát a USDT auditjelentéseinek hiánya miatt, és elárulta a Binance szándékát, hogy számos stabilcoinnal működnének együtt a kockázat csökkentése érdekében.

Bár a július 31-i AMA több témát is érintett, a stabilcoinok körüli beszélgetés jelentős figyelmet kapott. CZ kiemelte, hogy az iparágban sok problémát lát a különböző stabilcoinokkal, mondván: "Személy szerint nem láttam semmilyen auditjelentést a USDT-től", ami egyfajta "fekete dobozzá" teszi. Ugyanakkor utalt az algoritmikus stabilcoinokra, mint a DAI, amelyek jól helytálltak, és amelyeket a Binance továbbra is használ.

Tekintettel a stabilcoinok rossz megvalósításának történetére, CZ megosztotta, hogy a világ legnagyobb tőzsdéjének célja az, hogy minél több stabilcoinnal dolgozzon együtt. Hozzátette, hogy a Binance-nek van egy kis csapata, amely algoritmikus stabilcoinokon dolgozik különböző helyeken, amelyek nem nagy skálájúak, de érvényesek az adott joghatóságokban.

A stabilcoinokról szóló beszélgetés azzal zárult, hogy CZ bólintott az FDUS, az első digitális partnerük felé, az FDUSD kiadásával, valamint az európai alapú stabilcoinok fejlesztésével, "más dolgok" között. Mivel mindennek van kockázata, CZ megosztotta, hogy a tőzsde továbbra is diverzifikálni fog és megnézi, melyik fejlődik gyorsabban, miközben igyekszik megfelelően transzparens maradni, valószínűleg utalva a SEC szabályozási vizsgálatára.

Az AMA-n a Binance vezérigazgatója további kérdésekre is válaszolt a szabályozással kapcsolatban bizonyos országokban. Megosztotta, hogy nem szeretne konkrét kormányzatot kommentálni, kiemelte, hogy Nigéria egy nagyon aktív kriptopiac, bár a cég jelenleg nem végez marketingtevékenységet az országban. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a tőzsde igyekszik minden kormánnyal együttműködni, ha azok szeretnének velük dolgozni.

A Nigériára vonatkozó megjegyzés néhány nappal azután érkezett, hogy a nigériai SEC hangsúlyozta, hogy a Binance műveletei az országban illegálisak.

A Binance továbbra is sok címlapot szerez a szabályozási bizonytalanság okán. Legutóbb, július 28-án, a vezérigazgató, Changpeng "CZ" Zhao hivatalosan is kérte a CFTC (United States Commodity Futures Trading Commission) által ellenük benyújtott per elutasítását.

Ezért, annak ellenére, hogy CZ ambiciózus célokat tár fel, túl korai lenne azt mondani, hogy ezek a tervek akadályoztatva lesznek-e a folyamatos szabályozási bizonytalanság miatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8318183717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása