Crypto blog

Robert F. Kennedy Jr. azt ígéri, hogy a Bitcoinnal támasztja alá az amerikai dollárt, ha elnökké választják

2023. július 19. 10:31 - Pro Blogger

robertfkennedyjr.jpeg

A demokrata elnökjelölt, Robert F. Kennedy Jr. azt ígéri, hogy fokozatosan alátámasztja az amerikai dollárt a Bitcoin (BTC) segítségével, ha elnökké választják. Egy július 19-i Heal-the-Divide PAC eseményen Kennedy azt állította, hogy az amerikai gazdaság stabilizálásában segíthet, ha az amerikai dollárt olyan "kemény valutával" támasztja alá, mint az arany, az ezüst, a platina vagy a Bitcoin.

"A dollárok és az amerikai adósságkötelezettségek kemény eszközökkel történő alátámasztása visszaadhatja az erőt a dollárnak, féken tarthatja az inflációt, és bevezetheti az amerikai pénzügyi stabilitás, béke és jólét új korszakát."

Kennedy elmagyarázta, hogy a folyamat fokozatos lenne, és attól függően, hogy mennyire sikeres a terv, módosítaná a dollár alátámasztásának mértékét. "A tervem az lenne, hogy nagyon, nagyon kicsiben kezdjünk; talán a kibocsátott kincstárjegyek 1%-át alátámasztanánk kemény valutával, arannyal, ezüsttel, platinával vagy Bitcoinnal," mondta.

Ezenkívül Kennedy kijelentette, hogy a Bitcoin és az amerikai dollár közötti konverziókat mentesítené a tőkejövedelemadó alól. Véleménye szerint a javasolt mentesség ösztönözné a befektetéseket és ösztönözné a vállalkozásokat, hogy növeljék üzletüket az Egyesült Államokban, ahelyett, hogy más, a kriptovalutáknak kedvező joghatóságokban, mint például Szingapúr vagy Svájc, növelnék üzletüket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr5818173460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása