Crypto blog

Feldarabolva találták meg az eltűnt kripto milliomost Argentínában

2023. július 29. 12:29 - Pro Blogger

a1cfab2b7391d7aacbecbb0ce2bd901a18ac6377-16x9-x0y150w1024h576.jpg

Fernando Pérez Algabát, az eltűnt kripto milliomost darabokban találták meg egy bőröndben, Argentínában.

Fernando Perez Algaba, akit Lechugának becéztek, luxusautó-bérléssel és kriptovaluta kereskedéssel szerezte vagyonát. Az Instagramon igen aktívan tevékenykedett, 900.000 követőt szerzett, és rendszeresen használta a platformot üzleti vállalkozásainak népszerűsítésére.

Bár Barcelonában, Spanyolországban telepedett le, a jelentések szerint Argentínában tartózkodott körülbelül egy hétig, mielőtt állítólag megölték. A Daily Mail szerint Algaba csonkított testét röviddel azután találták meg, hogy rejtélyes üzeneteket osztott meg arról, hogy "gonosz emberekkel" találkozott, akik a kedvességét gyűlölettel viszonozták.

Két focizó fiatal találta meg a milliomos testét. Miután a gyerekek szülei értesítették a Buenos Aires-i rendőrséget, nyomozás indult. Kezdetben a hatóságok lábakat és egy alkart találtak, majd egy másik teljes kar is felkutatásra került a közeli patakban. A hiányzó fejet és törzset csak később, július 26-án találták meg a hatóságok.

Az El Pais szerint a milliomos testrészei szakértő beavatkozás által kerültek eltávolításra, azonban a boncolás során kiderült, hogy Algaba halálát három lövés okozhatta. A nyomozás folytatódik, mivel a hatóságok igyekeznek kibogozni az esemény körülményeit.

2019-ben kezdtek problémák felmerülni Algaba cégeinél, amelynek következtében adósságot halmozott fel az argentin adóhivatallal szemben. A La Nacion jelentése szerint Algaba egy jegyzetet hagyott a telefonján, amelyben azt írta, hogy jelentős veszteségeket szenvedett a kriptovaluta befektetéseiben. Ráadásul kapcsolatba hozták a Barra Brava nevű erőszakos bandával állítólag, akik ugyancsak követeléseket fogalmaztak meg irányába.

Az elmúlt hónapokban több tragikus eset is érintette a kriptovaluta milliomosokat. Az ONFO coin CEO-ját, Forsythot, aki korai Bitcoin (BTC) befektetésekkel szerezte vagyonát, lőtt sérülésekkel találták meg, holtan.

Nikolai Mushegian, a MakerDAO társalapítója, 2022 októberében halt meg Puerto Ricóban. Röviddel azelőtt, hogy megtalálták, egy tweetet posztolt, amelyben aggodalmát fejezte ki a hírszerző ügynökségektől való potenciális fenyegetésekkel kapcsolatban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr1318181025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása