Crypto blog

Az Egyesült Királyság bővíti a kriptobűnözés elleni egységét, a szervezett blokklánc alapú csalások növekvő száma miatt

2023. augusztus 09. 08:54 - Pro Blogger

london-bridge-uk-sunrise-sunset.jpg

Az Egyesült Királyság Nemzeti Bűnügyi Ügynöksége (NCA) bővíti a kriptovaluta csalásokkal foglalkozó nyomozóegységét, hogy megállítsák a további pénzügyi bűncselekmények növekedését.

Növekvő fenyegetés a blokklánc csalások terén

Az új intézkedés értelmében az ügynökség négy új vezető nyomozót fog felvenni a pénzügyi bűncselekményeket vizsgáló egységbe, hogy foglalkozzanak a blokklánc mindenféle korrupt cselekményei és csalásai ellen.

Az egység egy különleges megfigyelő egységgel fog együtt dolgozni a rendőrséggel, miközben a bűnözők által végrehajtott nagyprofilú csalásokat és pénzmosási ügyeket vizsgálják.

Digitális eszközökért felelős csapat

A csapat szerepe és felelősségei a mostanában létrehozott Digitális Eszközök Csapat hatáskörébe tartoznak, amely a Vádemelési és Nyomozási Törvény 1996. (CPIA) értelmében vizsgálja a virtuális eszközökkel elkövetett  bűncselekményeket.

Az ügynökség továbbá két további pozíciót is bejelentett, ideértve a Kriptovaluta Pénzügyi Vizsgálatok Igazgatói pozícióját és egy Digitális Eszközök Főnyomozót. Mindkét szerep célja a felhasználók és a szélesebb nyilvánosság védelme.

A kriptopénzek növekvő fenyegetése

Az előző évben történt virtuális eszköz csalások és csalók közötti azonosítások miatt az hatóságok új szabályozást terveznek bevezetni, hogy megállítsák ezeket az ismert incidenseket.

Az Egyesült Királyság NCA január 4-én indította el digitális eszköz csapatát a 2022-es piacon tapasztalt rossz szabályozási feltételek kihirdetése után. A brit kiberbűnözési és csalási jelentés szerint a rosszindulatú szereplők legalább 287 millió dollárt lophattak el ezidáig.

A kriptovaluta és blokklánc szektor erősödése

Az Egyesült Királyság csatlakozik más joghatóságokhoz, hogy megerősítse a biztonságot a virtuális eszközök terén. A múlt hónapban az Amerikai Igazságügyi Minisztérium megújította kriptovaluta ellenőrzési egységét, megkétszerezve az ügyészek számát és a Nemzeti Kriptovaluta Ellenőrzési Egységet (NCET) a bűnügyi osztály állandó részegységévé pozícionálva.

Az Egyesült Királyság továbbra is fontos helyszín a virtuális eszközök és a kapcsolódó technológiák számára, hiszen az ipar növekedése az országban továbbra is versenytársait megelőzi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr9018188465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása