Crypto blog

Brazília rendőrsége befagyasztja a gyanúsított csalók kriptovaluta-eszközeit

2023. augusztus 25. 07:32 - Pro Blogger

adobestock_212394591-scaled-1.jpeg

Brazília rendőrsége egy nagyszabású művelet keretében kérte a bíróságoktól, hogy fagyasszák be azon gyanúsítottak kriptovaluta-eszközeit, akiket kereskedelmi csalásokban való részvétellel vádolnak. A brazil Livecoins médiaforrás szerint az akciót Spin-Off fedőnév alatt hajtották végre, amelyben a rendőrség és a Receita Federal (a Szövetségi Bevételi Hivatal Különleges Osztálya) vett részt.

A rendőrség rajtaütéseket hajtott végre São Paulo, Mato Grosso és Mato Grosso do Sul államokban. Összesen 180 rendőrtiszt és 74 adóellenőr vett részt az akcióban, ahol a bíróságok 50 "házkutatási és lefoglalási" parancsot adtak ki olyan városokban, mint Cuiabá, Várzea Grande, Sinop, Alta Floresta, Rondonópolis, Ribeirão Preto és Ponta Porã.

A nyomozók a Szövetségi Büntetőbíróság egyik ágától kaptak engedélyt a kriptovaluta-tárcák befagyasztására. Ez arra utal, hogy a kérdéses tárcák brazil kriptovaluta-tőzsdéken találhatók. A rendőrség azonban nem közölt információt arról, hogy mely platformokkal kértek együttműködést, és nem hozták nyilvánosságra a befagyasztott tartalmak értékét vagy a kriptovaluták típusát sem.

A rendőrség szerint a művelet célja egy "bűnözői szervezet" felszámolása volt, amelyet a nyomozók egy "összetett pénzügyi rendszer" mögötti agyként azonosítottak. A szervezet külföldi vásárlóktól vásárolt elektronikai termékeket, majd azokat hazai vásárlóknak adta el. A csoportot azzal is gyanúsítják, hogy nagy összegeket mozgattak készpénzben és/vagy kriptovalutában a cégekhez tartozó számlákra. A rendőrség szerint ezek a cégek csak látszatcégek voltak, és közvetítők nevén lettek bejegyezve.

A nyomozók azt állítják, hogy a hálózat ezen módszerrel mintegy 24,3 millió dollár értékű árut adott el, anélkül, hogy bármelyik műveletüket bejelentették volna a vámhatóságoknak, adóhivataloknak vagy a rendőrségnek. A vádhatóságok a gyanúsítottakat sikkasztás, adócsalás és pénzmosás miatt is megvádolhatják. Ha bűnösnek találják őket, akár 20 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8518199319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása