Crypto blog

Ismét magyar kriptós csalókat fogtak el

2023. október 19. 11:22 - Pro Blogger

csalas.png

A kriptovaluta világában nem ritka, hogy vállalkozások hatalmas hozamokkal próbálják magukhoz vonzani a befektetőket. Azonban nem minden arany, ami fénylik és ez a Samandriel-Group esetében is bebizonyosodott. A vállalkozás, amely a magyar kriptopiac egyik szereplőjeként tűnt fel, olyan hozamokat ígért, amelyek szinte hihetetlennek tűntek. És mint kiderült, valóban azok is voltak.

Tavaly év végén a vállalkozás már szerepelt az MNB figyelmeztetések adatbázisában, ami egyértelmű jelzés volt arra, hogy valami nincs rendben. A cég azzal reklámozta magát, hogy egy speciális kereskedő robot segítségével akár 300 dollárból is egymillió dollárt lehet keresni három év alatt. Sokan bedőltek ennek az ígéretnek, és sok esetben a család összes megtakarítását fektették be a vállalkozásba, remélve a gyors meggazdagodást.

Azonban a valóságban a cég nem rendelkezett semmilyen kereskedésre alkalmas robottal. Az általuk ígért automatizált portfóliókezelés csak egy álom volt, ami sosem valósult meg. A cég az ügyfelek befektetéseit saját bevételként könyvelte el és a hozamok kifizetése is elmaradt vagy csak részben történt meg. A tranzakciók összértéke mégis elérte a több mint 100 millió forintot.

A rendőrség most lecsapott a vállalkozásra és letartóztatta annak tagjait. A budapesti székhelyű cég mögött két nő és egy férfi állt, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fogott el. A vállalkozás működtetését egy 59 éves balatonalmádi férfi, egy 41 éves érdi nő és egy 29 éves apci nő végezte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8418238321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása