Crypto blog

Az USA Képviselőházának Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága jóváhagyta az első kripto keretrendszer törvényjavaslatot

2023. július 27. 17:20 - Pro Blogger

senate-1-1170x778-1-800x400-1.jpg

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága elfogadott egy republikánusok által benyújtott törvényjavaslatot 35-15 arányban, néhány demokrata támogatásával, beleértve Jim Himes-t Connecticutból és Ritchie Torres-t New Yorkból.

A kétpárti törvényjavaslat - amelyet a 21. századi Pénzügyi Innováció és Technológia Törvénynek neveznek - világosabb szabályokat állapítana meg a kriptocégek számára arra vonatkozóan, hogy regisztrálniuk kell-e a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vagy a Securities and Exchange Commission (SEC) platformokon.

A törvényjavaslat meghatározná, hogy egy eszköz mikor minősül a kripto értékpapírnak vagy árucikknek, és kiterjesztené a CFTC felügyeletét a kriptoszektorra.

Sok törvényhozó volt jelen a szerdai módosítás során, ahol a bizottság elnöke, Patrick McHenry dicsérte a törvényt, megjegyezve, hogy ez az első alkalom, hogy egy bizottság elfogad egy kriptospecifikus törvényt, és megerősítette, hogy ez fontos ahhoz, hogy az Egyesült Államok ne maradjon le más joghatóságok mögött a kriptoregulációban.

"Az átfogó digitális eszközpiaci struktúra törvényünk felismer egy kulcsfontosságú kérdést: a digitális eszközök,  - amelyek nem értékpapírok, - részét képezhetik egy befektetési szerződésnek, de ez nem teszi őket értékpapírrá."

A Képviselőház Mezőgazdasági Bizottsága csütörtökön kezdi meg a törvény módosítását. Az egész javaslat onnan indult, hogy republikánusok figyelmeztették a testületet: a kriptocégek külföldre fognak menni, ha nincs világos szabályozási keretrendszer az országban.

A kriptoregulációs törvényjavaslaton kívül a Blockchain Szabályozási törvényt is elfogadta a bizottság, amelyet a republikánus kongresszusi képviselő, Tom Emmer és a demokrata kongresszusi képviselő, Darren Soto vezetett fel.

A törvényjavaslat célja, hogy tiszta lapot nyújtson a "blockchain fejlesztőknek és szolgáltatóknak", beleértve a bányászokat és további szolgáltatókat.

Emmer szerdán azt mondta, hogy a Blockchain törvényjavaslat elfogadása "óriási győzelem" az Egyesült Államok számára, "mivel egy lépéssel közelebb vagyunk ahhoz, hogy az amerikaiakat a jövő peer-to-peer digitális gazdaságának kialakításában vezető szerepbe helyezzük."

A törvényhozók, akik támogatják a törvényjavaslatokat, biztosítanák a világos szabályokat a kriptocégek számára a regisztráció során és a kriptoszolgáltatások nyújtása során az amerikai ügyfeleknek. Azonban több törvényhozó, beleértve a Maxine Waters képviselőt, nem támogatta a törvényjavaslatot.

Waters megjegyezte, hogy a törvényjavaslat csak további zavart okozna, és kevesebb befektetővédelmet kínálna. "Ez a törvényjavaslat a kriptoipar felhívásait követi, miközben figyelmen kívül hagyja az adminisztráció, a Securities and Exchange Commission és a fogyasztói és befektetői jogvédők nézeteit" - mondta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr318180323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása