Crypto blog

Támadás a Curve Finance DeFi tőzsde ellen: több Ethereum pool is érintett

2023. július 31. 13:04 - Pro Blogger

curve-finance-explained-1.jpeg

A Curve Finance csapata megerősítette, hogy több Ethereum pool is érintett volt a legutóbbi, több millió dolláros kibertámadásban, amely egy Vyper sebezhetőség miatt történt.

A Curve Finance, egy népszerű decentralizált tőzsde (DEX), lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hasonló eszközöket cseréljenek, például Ethereumot Staked Ethereumra, vagy a Tether USDT-jét a Circle USDC-jére. Ez sok kereskedő számára hasznos arbitrázs eszköz.

Az első jelentések szerint a platformot vasárnap több mint 24 millió dollár értékben károsították meg. Ezt az összeget azonban a PeckShield blokklánc biztonsági cég frissítette 52 millió dollárra, ahogy a hackelés valós időben folytatódott.

A decentralizált tőzsde csapata azt írta a tweetben, hogy három likviditási medence az Ethereum (ETH) és a Curve token, valamint több, az Alchemix (alETH), Metronome Synth (smETH), JPEG’d (pETH) által kibocsátott ERC-20 token feltörésére került sor egy "Vyper compiler hiba" miatt.

A Vyper egy programozási nyelv, amelyet intelligens szerződések írására használnak az Ethereum blokkláncon. Ennek néhány régebbi verziója tartalmazott biztonsági réseket.

A Curve csapatának legújabb tweetje kiemelte a Vyper-alapú likviditási pool további hatását a layer-2 megoldás, az Arbitrum telepítésén. A csapat azt mondta, hogy a Tricrypto, amely három tokenből áll: USDC, wBTC és ETH "potenciálisan érintett volt".

A tweet szerint, bár a biztonsági szakértők folyamatosan dolgoznak, a medencék továbbra is sebezhetőek, és tanácsolták a likviditás-szolgáltatóknak, hogy "hagyják el azt".

Másutt, egy másik BNB Chain-alapú DEX, az Ellipsis jelentett be egy stabil swap pool feltörését a BNB Chain-en.

A dél-koreai kriptovaluta-tőzsde, az Upbit bejelentette a CRV tokenek betétek és kivételek ideiglenes felfüggesztését óvintézkedésként.

A tőzsde a sajtóközleményben írta, hogy "az Upbit továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, és a tagokat arra figyelmezteti, hogy figyeljenek a Curve árának volatilitásának növekedésére."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr1218183011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása