Crypto blog

A HashPort Group, japán blockchain fejlesztő, 8,5 millió dollárt gyűjtött össze

2023. augusztus 01. 09:23 - Pro Blogger

hashport-seo-banner.png

A HashPort, a japán blockchain fejlesztő cég, legutóbbi finanszírozási körében 1,2 milliárd japán jent, azaz 8,5 millió dollárt gyűjtött be. A C sorozatú finanszírozási körben olyan nagy szereplők vettek részt, mint a Sumitomo Mitsui Bank, a Tokyoi Egyetem Edge Capital Partners és a híres japán milliárdos vállalkozó, Yusaku Maezawa. Az új befektetéssel a HashPort összesen már 2 milliárd jen (kb. 14,2 millió dollár) tőkét vonzott be.

A cég a friss tőkét működésének megerősítésére, egy erős compliance menedzsment rendszer kiépítésére és egy csapat összeállítására kívánja fordítani, amely képes navigálni a bonyolult globális szabályozási környezetben, ami elengedhetetlen a jövőbeli terjeszkedési terveikhez.

A HashPort ökoszisztémája két fő komponensből áll: a névadó blockchain-kapcsolatos tanácsadás és rendszermegoldás Japánban, valamint a HashPalette, egy nyilvános lánc, amely kifejezetten nem cserélhető tokenek (NFT-k) számára lett tervezve. Emellett a cég tervezi, hogy bevezet egy metaverse játékot, a The Land Elf Crossing-ot a negyedik negyedévben.

A HashPort Group elnöke, Seihaku Yoshida bejelentette, hogy a cég szándéka együttműködni az Expo 2025-tel, amely egy közelgő kiállítás Japánban, Oszakában. Az együttműködés célja digitális pénztárcák és digitális útlevelek fejlesztése, amelyek soulbound tokenekhez (SBT-k) kapcsolódnak.

A HashPort egyik leányvállalata, a Palette Chain, 2021 júliusában együttműködött a Coincheck kriptovaluta tőzsdével, hogy lebonyolítsa Japán első kezdeti tőzsdei ajánlatát (IEO). Az innovatív IEO során a tőzsde segített a kezdeti érmekínálatban, és lenyűgöző, 22,45 milliárd jen (kb. 160 millió dollár) értékű kötelezettségvállalást gyűjtött be a Palette (PLT) tokenekért. Azóta a Palette Chain büszkén állítja, hogy hivatalos NFT piacterük, a PLT Place, már több mint 370 000 felhasználót vonzott.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin, vezette be a Soulbound Tokenek (SBT-k) koncepcióját, amelyek digitális azonosító tokenek, amelyek egy személy vagy entitás egyedi tulajdonságait és hírnevét hivatottak megtestesíteni, mintha csak egy virtuális "lélek" lennének. A Sumitomo Mitsui Bank 2022 decemberében bejelentett egy kezdeményezést, amely az SBT-k gyakorlati alkalmazására összpontosít, partnerségben a digitális eszközökkel foglalkozó HashPorttal. Az SMBC és a HashPort az SBT-k gyakorlati felhasználásait kutatják közösségek, munkahelyek, tudásmegosztó szolgáltatások és decentralizált autonóm szervezetek (DAO-k) számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr1518183673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása