Crypto blog

Visszatérnek a kötvények?

2023. szeptember 28. 07:42 - Pro Blogger

btc2.jpg

A pénzügyi világban a befektetők mindig keresik a legjobb lehetőségeket, hogy megszerezzék a kívánt hozamot a lehető legkisebb kockázat mellett. A Bitcoin és a kötvények közötti választás egyre élesebb kontrasztot mutat és úgy tűnik, az utóbbiak mostanában sokkal vonzóbbak a befektetők számára.

A Bitcoin, a vezető kriptovaluta, amely egykor a befektetők körében nagy népszerűségnek örvendett, mostanában egyre kevésbé vonzó. A Bitcoin árfolyama a harmadik negyedévet alacsonyabb szinten zárta és a Wall Street irányadó részvényindexe, az S&P 500 is hasonló tendenciát mutat. A kötvények azonban erőteljesek maradtak és a biztonságos államkötvények viszonylag magas hozamot kínálnak, ami csökkenti a részvényekbe és más kockázati eszközökbe, így a Bitcoinba való befektetési kedvet.

A Bitcoin árfolyama a harmadik negyedévben 26 100 dollárra csökkent, ami gyakorlatilag 14%-os csökkenést jelent, ha a veszteségek kitartanak egészen szeptember 30-ig. Ezzel szemben az S&P 500 index majdnem 3%-ot esett vissza a harmadik negyedévben. A kötvények és a részvények közötti különbség a TradingView elemzőszoftver szerint -0,58-ra csökkent, ami a 2009 óta mért legalacsonyabb érték.

A kötvények vonzereje a biztonságban rejlik. Az állampapírokat kockázatmentesnek tekintik, mivel az Egyesült Államok kormányának támogatottságát élvezik. A 10 éves államkötvényi hozamot a kockázatmentes hozam referenciaértékének tekintik és ehhez hasonlítják a többi eszköz hozamát is. A Bitcoin ezzel szemben nem termel hozamot és kockázattal járó eszköznek minősül, ami negatív hatást gyakorol a portfólió kiegyensúlyozása miatt.

A Bitcoin és a kötvények közötti választás tehát egyértelműen a kötvények felé billen, legalábbis a jelenlegi pénzügyi környezetben. A befektetőknek mindig is fontos volt a biztonság és a stabilitás és úgy tűnik, a kötvények jobban teljesítenek ezen a téren jelenleg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr2218221715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása