Crypto blog

A MiCA törvény és hatása a stabilcoinok elfogadására: a jogászok addógnak

2023. július 22. 12:11 - Pro Blogger

europe-bitcoin.jpg

Az Európai Unió Kripto Eszközök piacaira vonatkozó (MiCA) törvénye, amelyet május 31-én hoztak létre, egyrészről elfogadást, másrészről aggodalmat váltott ki a kripto iparban. Bár a kriptovalutákra vonatkozó áttörő szabályozási keretként üdvözölték, egyre növekvő aggodalom tapasztalható egy bizonyos aspektussal kapcsolatban: a privát stabilcoinok napi tranzakciós limitjének bevezetése.

A 200 millió eurós ($219 millió) limit felvetette a vitát és felhívásokat tett a MiCA törvény felülvizsgálatára, hogy megakadályozzák a stabilcoinok használatának esetleges gátlását.

Chander Agnihotri jogi igazgató és Rachel Cropper-Mawer partner, a globális jogi cég, a Clyde and Co munkatársai a Cointelegraphnak adott interjúban fejtették ki véleményüket a stabilcoinokról. Hangsúlyozták, hogy a nagy stabilcoinok használata potenciális akadályokba ütközhet, és javasolták, hogy a szabályozók gondolják újra a digitális eszközökkel kapcsolatos korlátokat.

A stabilcoinokat a Bitcoin, BTC, és Ether árfolyam-volatilitásának enyhítésére vezették be. Céljuk, hogy tükrözzék a fiat pénznemek, különösen az amerikai dollár értékét. Azonban a közelmúltbeli események, mint például a TerraUSD (UST), egy algoritmikus stabilcoin összeomlása 2022 májusában, és az USDC ideiglenes lekapcsolása a Silicon Valley Bank 2023 eleji összeomlása után, a szabályozói reflektorfényt irányítottak a privát stabilcoinokra.

Agnihotri szerint a szabályozóknak oka van arra, hogy a privát stabilcoinok szabályozására összpontosítsanak. Ezek az események rávilágítottak a szigorúbb felügyelet és ellenőrzés szükségességére a stabilitás biztosítása és a befektetők védelme érdekében.

Ezen aggodalmak fényében Agnihotri és Cropper-Mawer javasolják, hogy a szabályozók értékeljék újra a stabilcoinok körüli szabályozási keretet. Úgy vélik, hogy a digitális eszközökre kiszabott napi korlátok felülvizsgálata lépés lehet a biztonságosabb és ellenállóbb stabilcoin ökoszisztéma felé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8918175359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása