Crypto blog

A Coinbase megnyitja a nagyközönség számára a Base elnevezésű Layer 2 blokkláncát

2023. augusztus 05. 07:20 - Pro Blogger

base_blog_header.png

A Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje, bejelentette, hogy a Base nevű layer-2 blockchainjét, amely az Optimism's OP Stackkel épült, augusztus 9-én nyitja meg a nagyközönség számára.

A Base júliusban nyitott meg a fejlesztők számára, hogy tesztelhessék az új hálózaton lévő alkalmazásokat. A Coinbase blogbejegyzésében azt írta, hogy a felhasználók már csütörtöktől áthidalhatják etherjüket (ETH) a Base-re. Az bejelentés egybeesik a Coinbase második negyedéves eredményeinek közzétételével, és a „Onchain Summer” elnevezésű eseménysorozat kezdetével, amelyen olyan cégek vesznek részt, mint a Coca-Cola, az Atari és az OpenSea.

A Coinbase Wallet X (korábban Twitter) fiókja szerint már lehetséges az ether finanszírozása a Base-en, még a nyilvános hálózat megnyitása előtt. A múlt hétvégén több mint 68 millió dollár értékű ether került áthidalásra a hálózaton, írja a CoinDesk.

A Base mellett az Andreessen Horowitz kockázati tőkecég is használja az OP Stack-et, és saját layer 2 rollupját, a Magi-t is ki fogja adni.

„Miután bejelentettük a Base-t, küldetésünk világos volt: vonjuk be a következő milliárd felhasználót és millió építőt a láncra,” mondta Jesse Pollak, a Base létrehozója és a Coinbase protokollfejlesztési vezetője. „Ma örömmel jelentjük be ezen út következő lépését.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr718185985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása