Crypto blog

A Base: A második réteges blokklánc, amely átírja a játékszabályokat

2023. szeptember 22. 07:15 - Pro Blogger

base_blog_header_1.png

A Coinbase második réteges blokklánca, a Base, az elmúlt időszakban elképesztő mértékű növekedést mutatott. Augusztus elején indult, és rövid idő alatt rekordszámú napi tranzakciót produkált. Szeptember 14-én például 1,88 millió tranzakciót regisztráltak a láncon, ami több, mint a két legnagyobb rivális, az Arbitrum és az Optimism aznapi tranzakcióinak összessége.

Meglepő módon a hatalmas aktivitás mögött nem a DeFi alkalmazások vagy a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) állnak. A Base-n futó új közösségi alkalmazás, a FriendTech generálta a rekordszámú tranzakciókat. A Friend.Tech, amelyet a "barátok piacterének" is neveznek, az elmúlt héten kezdett igazán felpörögni. A felhasználók, akik pontokat gyűjtöttek egy később várható airdrophoz, generálták a mozgást. Ennek eredményeként a Base egy másodperc alatt átlagosan 15,88 tranzakciót dolgozott fel, így augusztusban még az Ethereumnál is jobban teljesített.

A Base népszerűségének egy másik oka, hogy sok egyedi szereplő jelenik meg a láncon, akik magukhoz vonzzák a felhasználókat. Mivel a Base-n jelenleg a második réteges láncok közül a legtöbb egyedi cím található, nem meglepő, hogy a fejlesztők számára is célponttá vált. A hatalmas tranzakciós mennyiség a megfelelő skálázhatóság miatt nem okoz olyan problémákat, mint az Ethereumnál korábban tapasztalt őrületes helyzetek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr1918216711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása