Crypto blog

Donald Trump és a digitális eszközök: az egykori elnök kriptovalutában tartott vagyonának titkai A kriptovaluták világáb

2023. augusztus 15. 16:32 - Pro Blogger

fl48599775736-image-kucghu9h.jpg

A kriptovaluták világában gyakran hallunk meglepő hírekről, de az, hogy az egykori amerikai elnök, Donald Trump is jelentős összeget tart digitális eszközökben, sokak számára váratlan fordulat.

Trump és a kriptovaluták

Egy új pénzügyi bejelentés szerint Donald Trump, az Egyesült Államok egykori elnöke 250,000 és 500,000 dollár közötti összeget tart digitális eszközökben. A bejelentés, amelyet az Amerikai Kormány Etikai Hivatalának (OGE) nyújtottak be, a volt elnök különböző forrásokból származó eszközeit sorolja fel.

A kriptovaluta-rajongók szemét egy "Kriptovaluta Tárca (Ethereum)" nevű tétel keltette fel, amelynek értékét Trump 250k és 500k dollár közöttire becsüli. Ezek az eszközök valószínűleg azokhoz a nem-fungibilis tokenekhez (NFT-khez) kötődnek, amelyeket az egykori elnök az előző évben adott ki, majd áprilisban újabb sorozatot indított.

2022 decemberében Trump olyan kereskedelmi kártyákat adott ki, amelyeken űrhajósként, cowboyként és szuperhősként ábrázolták 99 dollárért darabonként. A kártyák eladása óriási siker volt, órákon belül elfogytak. Bár a kriptoközösség dicsérte Trumpot a digitális művészet iránti elkötelezettségéért, kritikusok felvetették korábbi, a kriptovalutákról tett "kellemetlen" nyilatkozatait.

A Republikánusok és a kriptovaluták

Donald Trump mellett más vezető republikánusok is indulnak 2024-ben az elnöki székért, a digitális eszközök pedig fontos kérdéssé váltak a Biden-adminisztráció szigorú kriptovaluta-javaslatai közepette.

Míg olyan jelöltek, mint Ron DeSantis, Floridai kormányzó, mindig is a Bitcoin támogatói voltak és kritizálták a Központi Bank Digitális Valutáit (CBDC), Donald Trump nem mindig volt a kriptovaluták híve. 2019-ben azt tweetelte, hogy "nem nagy rajongója a Bitcoinnak és más kriptovalutáknak". Bár a tweetet törölték, 2021-ben azt mondta a Fox Businessnek, hogy úgy érzi, az egy átverés.

Azonban évekkel később, digitális művészeti alkotásainak kiadása után sokan úgy gondolják, hogy Trump nézetei a piacról megváltoztak, mivel most már kriptoeszközökkel rendelkezik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr9918193641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása