Crypto blog

Félmilliárd kriptotulajdonos: a digitális vagyon új korszaka

2023. október 02. 07:06 - Pro Blogger

emberek.jpg

A digitális valuták világa egyre inkább beépül a mindennapjainkba és a legfrissebb adatok szerint már közel félmilliárd ember rendelkezik valamilyen kriptovalutával világszerte. A Henley & Partners befektetési tanácsadó cég legújabb jelentése, a "Crypto Wealth Report 2023" alapján a globális kriptopiac dinamikus növekedést mutat, de a vagyon eloszlása még mindig erősen koncentrált.

A jelentés szerint június 30-án a világon mintegy 210 millió Bitcoin befektető volt és nagyjából kétszer ennyien, 425 millióan rendelkeztek valamilyen kriptopénzzel. A kriptovaluták népszerűsége töretlen és a digitális eszközök egyre inkább elfogadottá válnak a befektetők és a mindennapi felhasználók körében is.

Azonban a kriptovagyon eloszlása erősen koncentrált: a jelentés szerint mindössze 22 ember rendelkezik 1 milliárd dollárnál nagyobb értékű kriptovalutával. Ezen belül is csak hatan tartják vagyonukat Bitcoinban. Ez azt jelenti, hogy a bitcoin tulajdonosoknak mindössze 0,000003%-a, míg a kriptovaluta tulajdonosoknak 0,000005%-a rendelkezik ekkora vagyonnal.

A jelentés továbbá rávilágít, hogy valamivel több mint 88 200 befektető, vagyis a világ összes kriptotulajdonosának 0,02%-a rendelkezik legalább 1 millió dollár értékű kriptóval. Ennek majdnem a felét Bitcoin tulajdonosok teszik ki, mivel nagyjából 40 500 BTC befektető rendelkezik több mint 1 millió dolláros vagyonnal.

A kriptovaluták volatilitása és a szigorodó szabályozási környezet, különösen az Egyesült Államokban, továbbra is komoly kihívást jelentenek a szektor számára. A pénzügyi világ néhány ismert alakja, köztük Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója és Warren Buffett is óvatosságra intettek a kriptovaluták magas volatilitása miatt.

A kriptovaluták világa tehát egyre inkább teret hódít, de a volatilitás és a szigorú szabályozás továbbra is komoly kihívások elé állítja a befektetőket és a kriptoipart egyaránt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr118221727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása