Crypto blog

Az Egyesült Királyság elutasítja a kriptovaluták szerencsejátékként való besorolását

2023. július 20. 17:51 - Pro Blogger

hmtreasury.jpg

Az Egyesült Királyság Pénzügyminisztériuma elutasította a Kincstári Bizottság javaslatát, hogy a kriptovaluta kereskedelmet szerencsejátéknak minősítsék, kijelentve, hogy "határozottan nem értenek egyet" vele. A pártokon átívelő képviselői bizottság 2023 májusában javasolta a törvényváltoztatást.

Hivatalos ajánlásában a Bizottság azt állította, hogy a kripto eszközöknek "nincs belső értékük", és óva intett attól, hogy azokat pénzügyi eszközöknek minősítsék, mivel ez egy "halo hatást" teremthet, amely megtévesztheti a fogyasztókat, hogy ez a tevékenység biztonságosabb vagy védett, miközben nem az.

Válaszul a Bizottság aggodalmaira, Andrew Griffith, a Pénzügyminisztérium gazdasági titkára, július 19-én kijelentette, hogy az ilyen szabályozás ellentétes lenne a globális normákkal, és offshore-ra terelhetné a kripto eszközökkel kapcsolatos tevékenységeket, miközben nem sikerülne kezelni bizonyos kockázatokat, mint például a piaci manipuláció vagy a velük kapcsolatos valótlan információk.

A pénzügyi eszközök szabályozása

A jelentés továbbá hozzátette, hogy a pénzügyi szolgáltatások szabályozási kerete "megfelelőbb a fedezet nélküli kripto eszközök kockázatainak kezelésére és a biztonságos innováció feltételeinek megteremtésére."

A kormány hivatalos nyilatkozata kiemelte a kripto szabályozásban elért legutóbbi előrehaladást.

Ez magában foglalja a félrevezető hirdetések elleni törvényeket és a haladást, amit a Pénzügyi Szolgáltatások és Piacok Törvényének (FSMB) elfogadásával értek el a kriptovaluták és stabilcoinok szabályozásában. Az FSMB "2023 végére lép érvénybe" - írta a hatóság.

A jelentés említést tett a Royal Mint NFT-ről is, mondván, hogy a bevezetése jelenleg le van állítva, de a javaslatot "felülvizsgálat alatt" tartják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8418174590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása