Crypto blog

A Binance visszavonta németországi kriptovaluta-licenc kérelmét

2023. július 27. 07:32 - Pro Blogger

binance-featured-the-tech-portal.jpeg

A Binance visszavonta a német pénzügyi szabályozó, a BaFin előtt benyújtott licenckérelmét - közölte a cég. A lépés azután következik be, hogy korábban Ausztria, Belgium és Hollandia hatóságinál benyújtott kérelmek is visszavonásra kerültek. Az ok még mindig az, hogy a Binance amerikai részlegét a szabályozók beperelték, mert nem regisztrált tőzsdét működtet - a gyanú szerint.

"A Binance megerősíti, hogy visszavonta a BaFin előtti kérelmét" - közölte a cég szóvivője a CoinDesknek küldött e-mailben. "A helyzet, mind a globális piacon, mind a szabályozásban, jelentősen megváltozott. A Binance továbbra is szándékozik megfelelő licencet igényelni Németországban, de alapvető, hogy benyújtásuk pontosan tükrözze ezeket a változásokat."

Júniusban a Finance Forward forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a cégnek valószínűleg nem adnak licencet a BaFin-tól, de a Binance szóvivője akkor azt mondta, hogy folytatják a tárgyalásokat a hivatalos személyekkel.

A Binance felmondta a ciprusi értékpapír-szabályozóval való együttműködését, úgy döntött, hogy kilép Hollandiából a sikertelen regisztrációs kísérlet után, és azt az ukázt adták ki, hogy állítsák le a műveleteket Belgiumban.

Korábban júniusban a vezérigazgató, Changpeng "CZ" Zhao azt mondta, hogy Franciaország továbbra is a Binance európai zászlóshajója, annak ellenére, hogy ott pénzmosási vizsgálat folyik ellenük, és az Európai Unió 2024-ben hatályba lépő törvényei lehetővé teszik a kriptoszolgáltatók számára, hogy egyetlen licenccel működjenek az egész blokkon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr6018179709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása