Crypto blog

A legjobb kriptovaluta-tőzsdék és kereskedési alkalmazások 2023 augusztusában

2023. augusztus 03. 07:51 - Pro Blogger

master-tips-for-cryptocurrency-investors.jpg

A kriptovaluták népszerűsége az elmúlt években robbanásszerűen nőtt, azonban csak kevesen kereskedtek valóban velük. A legnépszerűbb kriptovaluták közé tartozik a Bitcoin, az Ethereum és a Cardano, melyek mindegyike nagy aktivitást mutatott, ahogy az árak emelkedtek és csökkentek. Mi a kereskedők számára az egész fogalom vonzereje? A lehetőség, hogy jelentős pénzt keressenek ezeknek a nagyon spekulatív eszközöknek a volatilitásán.

Egyre több lehetőség nyílik a kereskedők számára a kriptovalutákhoz való hozzáférésre. Új tőzsdék és kereskedési platformok indultak a kriptovaluták iránti nagy érdeklődésre válaszul. Valójában már lehet, hogy van egy alkalmazás a telefonján, amellyel kereskedhet. Például, ha van PayPal vagy Venmo alkalmazása, akkor jónéhány különböző kriptovaluta érmét vehet és eladhat. De más alkalmazások és tőzsdék hozzáférést biztosítanak a kriptovaluták szélesebb választékához - ezekből szó szerint több ezer van - vagy más előnyöket kínálnak, mint például az alacsonyabb költségek.

Az alábbiakban bemutatunk néhány alkalmazást és tőzsdét a kripto kereskedéshez, valamint néhány kulcsfontosságú dolgot, amit tudnia kell.

Az alábbi platformok között szerepelnek specializált kriptovaluta-tőzsdék, online brókerek és készpénz- és fizetési alkalmazások. 

Ha csak a legnagyobb kriptovalutában, a Bitcoinban érdekelt, akkor nem feltétlenül érdemes olyan alkalmazást választania, amely tucatnyi más érmét kínál. Másrészt, ha mindig azt szeretné kereskedni, ami éppen a legaktívabb, akkor fontolja meg egy olyan alkalmazás vagy tőzsde választását, amely több változatosságot kínál.

  1. Binance: Az egyik legjobb kripto tőzsde alacsony kereskedési költségei miatt. A Bitcoin és Ethereum kereskedők hozzáférhetnek jutalékmentes kereskedésekhez, míg más érmék árazása mozgó skálán van a nagy forgalmú kereskedők számára. Ráadásul, ha a Binance saját érméjét, a BNB-t használja a kereskedési díjak fizetésére, amely által 25 százalékos kedvezményt kap.

  2. Coinbase: A Coinbase egy specializált kriptovaluta-tőzsde, amely lehetővé teszi számos digitális valuta kereskedését (jelenleg 230-at). Ez a választék valószínűleg kielégíti minden kriptóval foglalkozó vágyát, mivel a legnépszerűbb érméket tartalmazza, beleértve természetesen a Bitcoint is.

  3. eToro: Az eToro bróker teljes mértékben összpontosít a kriptovalutákra (legalábbis az amerikai kereskedők számára, bár mások részvényeket is kereskedhetnek). Az eToro-nál hozzáférhet mintegy 80 kriptovalutához, beleértve néhányat, mint például a Tezos, az Uniswap és a Polygon, amelyeket általában nem talál meg a hagyományos bróker alkalmazásokban.

  4. Kraken: A Kraken egy másik specializált kriptovaluta-tőzsde, amely lehetővé teszi a különböző érmék kereskedését, beleértve a legnépszerűbbeket, valamint néhányat (Solana, Uniswap, Cardano és mások), amelyeket általában nem talál meg a szokásos pénzügyi alkalmazásokban.

  5. Robinhood: A Robinhoodot lehet, hogy ismeri a kiváló értékelésekkel rendelkező részvénykereskedési alkalmazásáról, de a kriptovalutákba is belekezdett. Ráadásul a jutalékmentes szerkezetét is bevezette a kripto világába.

  6. Webull: A Webull talán nem a kereskedési alkalmazások legismertebb ikonja, de a funkciókészlete egy lépéssel a Robinhoodé fölött van. Webull részvényeket, opciókat, ETF-eket és kriptovalutákat kínál, anélkül, hogy zsebből kellene jutalékot fizetnie.

  7. Cash App: Amikor a kriptovalutára gondol, először talán nem a Cash App jut eszébe. A pénzügyi alkalmazás inkább a készpénzkezelési számlájáról vagy akár a részvények és ETF-ek kereskedésének képességéről ismert. De lehetőséget kínál a kripto kereskedésre is, bár csak a legnagyobb - a Bitcoint tartalmazza.

  8. PayPal: Kevesen tudják, de a Paypal applikációján belül is kereskedhet néhány ismertebb kriptovalutával. Mivel az alkalmazást Európában is rengetegen alkalmazzák, talán nem is tudta, hogy ezzel belecsöppenhet ebbe az új világba.

A legjobb kripto kereskedési alkalmazás vagy tőzsde az Ön igényeitől függ. Ha széles körű digitális valuta kínálat kereskedésére törekszik, fontolja meg olyan alkalmazás vagy tőzsde választását, amely lehetővé teszi ezt. De ha inkább a fontosabbakhoz, mint a Bitcoin, Ethereum és néhány másikhoz ragaszkodik, akkor sok itt említett platform fogható be a feladatra. A költség ugyancsak fontos szempont, tehát tartsa ezt szem előtt, mielőtt megnyitna egy számlát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr2518183735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása