Crypto blog

A Binance teljeskörű engedélyt kapott El Salvadorban

2023. augusztus 09. 15:51 - Pro Blogger

elsalvador.jpg

A Binance, a kriptovaluták egyik legnagyobb tőzsdeplatformja, újabb mérföldkőhöz érkezett. El Salvador Központi Bankja hivatalosan is jóváhagyta a Binance Bitcoin szolgáltatói engedélykérelmét. Ezzel párhuzamosan a Nemzeti Digitális Eszköz Bizottság is kibocsátotta a tőzsde számára a digitális eszköz szolgáltatói engedélyt.

Egy augusztus 8-ai bejegyzésben a Binance bejelentette, hogy ezek az engedélyek lehetővé teszik számukra, hogy El Salvadorban teljes mértékben engedélyezett kriptotőzsdévé váljanak. Ezzel a lépéssel a Binance az első olyan tőzsde lesz El Salvadorban, amely teljes szabadsággal tevékenykedhet.

A Binance, amely továbbra is a legnagyobb kriptovaluta spot tőzsde a piaci kapitalizáció alapján a CoinMarketCap szerint, törekszik a szabályozói jóváhagyásokra a világ különböző országaiban. Az év augusztusában a cég újra belépett Japán piacra 34 token bevezetésével. A dubai Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) ugyancsak engedélyt adott a cégnek.

A Binance összesen 18 piaci engedéllyel rendelkezik világszerte, beleértve Franciaországot, Olaszországot, Svédországot és Spanyolországot is.

El Salvador kriptopénz barát szabályozása

Az Egyesült Államokkal ellentétben, ahol a Binance szembekerült a szabályozó szervekkel a SEC júniusban indított jogi eljárása miatt, El Salvador sokkal vonzóbb üzleti környezetet nyújt. A Bitcoin már két éve hivatalos fizetőeszköz. Az ország szabályozást hozott létre a különféle digitális eszközök kibocsátásának szabályozására, ideértve mind a kormányzati, mind a magánentitások által kibocsátottakat.

Az El Salvadori Nemzeti Digitális Eszköz Bizottság továbbá a Bitfinex Securities számára is kibocsátott egy digitális eszköz szolgáltatói engedélyt.

Az engedélyek szigorodásával El Salvador továbbra is azt mutatja, hogy potenciális lehetősége van a kriptovaluták központjává válni, vagy a Binance esetében, egy újabb lépés a Latin-Amerika piac felé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8018189751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása