Crypto blog

Bitcoin városok: ahol a kripto él és virágzik

2023. szeptember 04. 09:17 - Pro Blogger

bitcoin-atm.jpg

A Bitcoin, a világ első és legismertebb kriptovalutája, az elmúlt években vált igazán ismertté és elismertté. A kereskedők és kereskedelmi helyszínek száma, amelyek elfogadják a Bitcoin-t mint fizetési módot, folyamatosan növekszik.

San Francisco: Az Egyesült Államok technológiai fővárosa nem csak a tech óriások otthona, hanem a kriptovaluta iparág is itt virágzik. A Coinbase és a Kraken, két vezető kriptovaluta kereskedési platform székhelyei is itt találhatóak. A városban több száz kereskedő fogadja el a Bitcoint, a kávézóktól a technológiai boltokig. A Bay Area területén 408 Bitcoin ATM áll a lakosok rendelkezésére.

Vancouver: Kanada egyik legnagyobb városa, Vancouver, szintén a Bitcoin éllovasai közé tartozik. A városban és környékén mintegy 30 kereskedő fogadja el a Bitcoint, és 214 helyen vásárolható meg. A világ első Bitcoin ATM-je éppen itt kezdte meg működését 2013-ban.

Amsterdam: A holland főváros nem csak a csatornáiról és múzeumairól ismert. Amsterdam otthona a Bitfury bányászati hardvergyártónak és a BitPay fizetési szolgáltató európai központjának. Az 840,000 lakosú városban több mint 35 helyen költhető el a Bitcoin, beleértve a kávézókat, bicikli boltokat és fodrászatokat.

Ljubljana: Szlovénia fővárosa, Ljubljana, a Bitstamp Bitcoin tőzsde szülőhelye. A városban és környékén mintegy tucatnyi Bitcoin ATM található, és körülbelül 150 kereskedő fogadja el a Bitcoint.

Tel Aviv: Izrael pénzügyi központja, Tel Aviv, több mint 20 kereskedővel rendelkezik, akik elfogadják a Bitcoint, és öt Bitcoin ATM áll rendelkezésre. A városban található az Izrael Bitcoin Meetup Csoport is, amely a világ egyik legaktívabb kriptovaluta közössége.

Portsmouth: Az Egyesült Államok ezen kis tengerparti városa meglepően nagy kriptovaluta-közösséggel rendelkezik. A városközpontban öt kriptovaluta-barát üzlet található, és a környéken 48 Bitcoin ATM áll rendelkezésre.

Miami: Miami nem csak a napsütéses tengerpartjáról ismert, hiszen a városban mintegy négy tucat kereskedő fogadja el a Bitcoint, és 786 Bitcoin ATM található. Miami otthona a Miami Bitcoin Konferenciának is, a kriptovaluta iparág egyik legnagyobb és legrégebbi rendezvényének.

San Salvador: El Salvador fővárosa, az első ország, amely hivatalosan is elfogadta a Bitcoint mint hivatalos fizetőeszközt. A városban 61 Bitcoin ATM található, és három üzlet fogadja el a kriptovalutát.

New York: A világ egyik legnagyobb pénzügyi és technológiai központja, New York, számos kriptovaluta startup és média cég otthona. A városban mintegy három tucat kereskedő fogadja el a Bitcoint.

London: Az Egyesült Királyság fővárosában mintegy 50 kereskedő fogadja el a Bitcoint. A városban található a Coinfloor, amely az Egyesült Királyság legrégebbi Bitcoin tőzsdéjeként hirdeti magát.

A Bitcoin és más kriptovaluták elfogadása növekszik olyan országokban is, mint Vietnam, a Fülöp-szigetek, Ukrajna és India. A gazdasági bizonytalansággal és pénznemi volatilitással küzdő országok, mint Venezuela és Zimbabwe, szintén egyre kriptobarátabbá válnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr5818207117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása