Crypto blog

A 7500 BTC-s rejtély: Howells a bírósághoz fordul az elveszett bitcoinja miatt

2023. szeptember 18. 11:01 - Pro Blogger

scrapyard_recycling_dump_garbage_metal_scrap_yard_pile_iron-1141570.jpg

A walesi James Howells 2013-ban egy 7500 BTC-t tartalmazó merevlemezt veszített el, és azóta próbál engedélyt szerezni annak felkutatására a newporti szeméttelepen. Mostanra azonban úgy döntött, hogy jogi lépéseket tesz a városi tanács ellen, mivel az mindig megakadályozta őt ebben. Howells egy 16 fős csapatot toborzott össze a 199 millió dollár értékű meghajtó visszaszerzésére.

A newporti városi tanácshoz szeptember 4-én eljuttatott levélben Howells csapata szeptember 18-ig adott határidőt a kutatási engedély kiadására, különben jogi lépéseket fognak tenni a város ellen. Howells a Telegraph riporterének elmondta, hogy 10 éven keresztül mindent megpróbált, de a város nem volt hajlandó együttműködni, ezért most a jogi utat választja.

2021 januárjában Howells még ajánlatot is tett a tanácsnak: a Bitcoin értékének 25%-át felajánlotta a városnak, ha megengedik neki a szeméttelep átkutatását. Az ajánlat azonban nem talált fogadóra.

Howells azt is elárulta, hogy röntgen és mesterséges intelligencia segítségével próbálná megkeresni a merevlemezt. Bár a merevlemez helyreállításának esélye kicsi, szakértők szerint nem kizárt, hogy Howells visszaszerezheti a Bitcoint, ha a merevlemez megfelelő körülmények között maradt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr7618216681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása