Crypto blog

Történelmi Bitcoin "aranykereszt"

2024. január 17. 15:30 - Pro Blogger

Bitcoin árfolyamának 50 hetes egyszerű mozgóátlaga (SMA) először haladta meg a 200 hetes SMA-t a történelemben.

aranykereszt.png

A piaci szakértők "aranykereszteződésnek" nevezik ezt a jelenséget, ami az eszközárak pozitív irányú változását jelzi, és most ez a jelzés megjelent a Bitcoin (BTC) heti árdiagramján.

A Bitcoin 50 hetes egyszerű mozgóátlaga először keresztezte a 200 hetes SMA-t. A kifejezés és ellentéte, a "halálkereszt", ami a rövidebb távú SMA esése a hosszabb távú SMA alá, Japánból származik, néhány technikai elemzési tankönyv szerint.

Sok kereskedő a kereszteződéseket előrejelző indikátoroknak tekinti, az arany verzió hosszú távú bikapiacot jelez előre.

A bikás értelmezés kérdéses lehet, mivel az átlagok múltbeli adatokon alapulnak és gyakran lemaradnak a valós árak mögött. Más szóval, az átlagok a múltban történteket tükrözik és a heti diagramon az első aranykereszt a Bitcoin árfolyamának több mint 70%-os, négy hónapos emelkedésének eredménye, amely elérte a 42 700 dollárt.

Egyes tapasztalt kereskedők a kereszteket késői indikátoroknak tekintik, amelyek gyakran egy trend kimerülésével esnek egybe. Például a 2023 elején létrejött halálkereszt a medvepiac alját jelölte. A Bitcoin napi diagramjának arany és halál keresztjei vegyes eredményeket mutatnak a bikás és medvés trendek előrejelzésében. Az emelkedés már megállt, a kriptovaluta 10%-kal a legutóbbi csúcs alatt kereskedhető, amely közel 49 000 dollár volt, miután múlt csütörtökön 11 tőzsdén kereskedett alap (ETF) indult el az Egyesült Államokban. A megfigyelők szerint a bikás lendület csökkent, mivel a korai ETF-áramlások nem érték el a magas piaci elvárásokat.

„Az ETF-ek nettó tőkeáramlása 965 millió dollár volt (magába foglalva a kezdeti alapokat is), ami eddig erős kezdetnek számít. Azonban az árak az indítást követő eufóriától lefelé mozdultak, mivel a befektetők irreálisan magas indítási várakozásokat állítottak be" - mondta Greg Cipolaro, a NYDIG Globális Kutatási Igazgatója egy keddi hírlevélben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr7218305115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása