Crypto blog

A kriptovaluta reneszánsza: A digitális valuták új korszaka

2023. augusztus 17. 10:16 - Pro Blogger

line-chart-candlesticks-md.jpg

A kriptovaluta-piac hangulata javulni látszik, és még a New York Times is elfogulatlanul számol be róla. De vajon tényleg itt maradnak-e a digitális valuták, vagy csak egy átmeneti fellángolásról van szó?

A kriptovaluta jövője

Nem egyszerű megállapítani, hogy a kriptovaluták hosszú távon is itt maradnak-e. Egy időben úgy tűnt, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) teljesen eltörölheti a kriptovalutákat más kormányzati szervek segítségével. Ugyanakkor sokan foglalkoznak azzal, hogy hány alkalommal "halt meg" már a Bitcoin vagy a kriptovaluta általában. És ahogy biztosak vagyunk benne, hogy a nap holnap is felkel, a Bitcoin valószínűleg továbbra is bővíteni fogja a blokkláncot.

A piac hangulatának változása

A kriptovaluta szcénájának általános hangulata változni látszik. A "Greed & Fear" index, amely a bitcoin piacok hangulatát méri, nemrégiben bikává vált. A BlackRock meglepő lépése, hogy belép a kriptovaluta tőzsdén kereskedett alapok (ETF) világába, és a PayPal által nemrégiben bevezetett stabilcoin is azt mutatja, hogy a legfontosabb kriptohírek előre mutatnak.

Jogi harcok és kihívások

Bár a Ripple Labs nem nyerte meg hosszú jogi csatáját az SEC-vel, a procedúra jelentősen befolyásoló lehet a jövőbeni token kibocsátók számára. Az iparág "gonosztevői" is megkapják a büntetésüket, például Sam Bankman-Fried letartóztatása vagy a Three Arrows Capital peres eljárása.

A kriptovaluta jövője

A New York Times nemrégiben cikket közölt, amely gyakorlatilag a kriptovaluta végnapjait hirdető emberek eltűnését hirdeti. Ezen a ponton már elég világos, hogy a Bitcoin harcedzett, és bár a kormányok valószínűleg növelni akarják a kriptovaluták felügyeletét, a valódi anarchikus mag lényegében megfoghatatlan.

A kriptovaluta nem csak hosszú távú játékot játszik; olyan játékot játszik, amelynek még egyáltalán nincs vége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr3318195205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása