Crypto blog

A Bitcoin árfolyama 'beragadt' a 30K-nál - Íme a miértek

2023. július 19. 13:51 - Pro Blogger

A Bitcoin (BTC) közel egy hónapja van vagy közel a 30 000 dollárhoz, de ez nem véletlen, állítja egy új elemzés. A CryptoQuant on-chain elemző platform július 17-i Quicktake piaci frissítésében kiemelte a három kulcsfontosságú tényezőt, amelyek a BTC árfolyammozgását ugyanabban a sávban tartják.

Bitcoin spekulánsok a vezető szerepben

A Bitcoin hetek óta visszautasítja a kitörési kísérleteket, alkalmanként eléri az egyéves csúcsokat, de mindig alacsonyabbra esik vissza. A CryptoQuant munkatársa, Axel Adler szerint ennek többek között a spekulatív kereskedés az oka.

Rövid távú tartók (STH-k) április óta eladásra bocsátották tartásaikat, ami növelte az eladási nyomást a 30 000 dollár felett.

"Ez a csoport aktívan eladja Bitcoin tartalékait, jelentős nyomást gyakorolva a piacra," írta. "Ez azt jelzi, hogy a rövid távú befektetők aktívan realizálják eszközeiket, így zárolva profitjaikat."

A CryptoQuant a rövid távú tartókat azoknak a személyeknek definiálja, akik hat hónapnál rövidebb ideig tartják a coinokat. Bitcoin STH készlet annotált grafikon. Forrás: CryptoQuant

sth.jpeg

A Glassnode on-chain elemző cég másik, nemrégiben közzétett adata arra a következtetésre vezette az elemzőket, hogy az STH költségalap - amely nemrégiben körülbelül 26 400 dollár körül volt - szintén segít fenntartani a BTC árfolyammozgást a markánsabb lefelé irányuló nyomás idején.

 

A bányászok eladása megelőzi a Bitcoin feleződését

A Bitcoin bányászok is a radar képernyőjén vannak ebben a negyedévben, mivel a magasabb BTC árak eladási hullámot indítottak el.

Adler szerint a 2024-es blokk jutalom felezés előtti BTC tartalékok eladása ma egy másik tényező, amely befolyásolja az árfolyam teljesítményét.

"A bányászok eladják Bitcoin tartalékait," összegezte. "Ez nem véletlen esemény; az elmúlt évben csúcsértékesítéseket láttunk. Ez összefügg az elkövetkező felezési eseménnyel, amikor a Bitcoin bányászatáért járó jutalom feleződik. A bányászoknak likviditásra van szükségük, hogy új eszközökbe fektessenek, hogy versenyképesek maradhassanak."

Bitcoin bányász tőzsdei beáramlás realizált ár annotált grafikon. Forrás: CryptoQuant

minerexc.jpeg

Ahogy a Cointelegraph beszámolt róla, a Poolin bányászmedence nemrégiben jelentős tőzsdei beáramlást okozott, nagy tranzakciókat küldve a Binance-nek. 

 

A valódi BTC árfolyam volatilitás hiányzik

A Bitcoin volatilitása a történelmi összefüggésekben továbbra is a legalacsonyabbak között van.

A CryptoQuant azt mutatja, hogy április óta nettó lassulás tapasztalható a kereskedési tevékenységben, mivel azok, akik profitot realizálnak, nagyobb kitörésre várnak.

A TradingView adatai szerint a Bitcoin történelmi volatilitási indexe július 18-án 14,77 volt - ez messze alatta van még a 2023-as csúcsnak is.

Bitcoin történelmi volatilitási index grafikon. Forrás: TradingView

btcvolitalitas.png

"Mindezek a tényezők együtt alkotják a Bitcoin piac jelenlegi képét, ahol az ár 'beragadt' egy szűk tartományban," zárta Adler.

"Azonban, mint mindig a kriptovalutáknál, a változások nagyon gyorsan bekövetkezhetnek, ezért a befektetőknek és a kereskedőknek szorosan figyelemmel kell kísérniük az on-chain metrikákat, hogy tájékozottak maradjanak a piaci változásokról."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr7918173640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása