Crypto blog

Kongresszusi felszólalás a SEC-el szemben: Hagyják abba a kripto elleni "Keresztes Háborút" a Ripple jogvita után

2023. július 20. 14:13 - Pro Blogger

Ritchie Torres képviselő felszólította az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC), hogy adjon világos szabályokat a kriptovaluták számára, ahelyett, hogy "válogatás nélkül" a legtöbb kripto eszközt a hatáskörébe tartozó értékpapírnak tekintené. Torres kedden nyílt levelet írt Gary Genslernek, az SEC elnökének, kifejezve elégedetlenségét azzal kapcsolatban, hogy az ügynökség nem adott világos iránymutatást a kriptovaluta iparnak.

"Gensler elnök alatt az SEC nem adott ki egyetlen szabályt sem a kripto eszközökre, sem pedig világos iránymutatást," mondta Torres. "Csak vegyes üzeneteket küldött, egymás után, nem csak a CFTC-vel ellentmondva, hanem gyakran önmagával is."

A levél azután jött, hogy az SEC és a Ripple Labs ügyét tárgyaló bíró összefoglaló ítéletet hozott, miszerint az XRP nem értékpapír a digitális eszközök tőzsdéin történő programozott értékesítések tekintetében.

Torres üdvözölte az ítéletet, kijelentve, hogy az SEC végrehajtási stratégiája, amelyet általában "szabályozás végrehajtás" néven ismernek, jelentős veszteséget szenvedett a bíróságon.

Bár a kerületi bíróság ítélete nem kötelező érvényű a hatáskörén kívül, és még fellebbezhető is, precedenst teremt, amely kihívja az SEC állítását, miszerint a digitális eszközök többsége értékpapír, amelyeket regisztrálni szükséges.

"A bíró Torres kristálytisztán jelezte az SEC-nek, hogy a digitális eszközök nem értékpapírok absztrakt értelemben, és nincs jogi hatásköre a digitális eszközök szabályozására, amelyek nem kapcsolódnak valós értékpapír-kínálatokhoz," írta a képviselő.

Torres levele kiemelte a bíró kritikáját az SEC-el szemben, amiért nem adott ki értesítést az iparágnak a digitális eszközök értékpapírként való besorolásáról. Megjegyezte, hogy Gensler vezetése alatt az SEC nem adott ki semmilyen szabályt vagy világos iránymutatást a kripto eszközök szabályozásáról.

Az SEC vezeti a kriptovaluta ipar elleni amerikai kormányzati fellépést. Az ügynökség a múlt hónapban beperelte a Binance-t, a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjét, és a Coinbase-t, a legnagyobb amerikai kriptovaluta tőzsdét. Az SEC idén már fellépett a Kraken és a Bittrex kriptovaluta tőzsdék, valamint a Nexo kriptovaluta kölcsönző platform ellen is.

Torres levele hozzáadódik az ügynökség tevékenységével szembeni növekvő ellenérzéshez. Ezt a kritikát követi Deborah Jeffrey felügyelő igazgató és Gene Dodaro számvevőszéki igazgató éppen olyan éles értékelése, akik vizsgálatot sürgettek az SEC "szokatlan" jóváhagyása miatt a "Prometheum" nevű kriptó bróker-kereskedő számára. Torres a jóváhagyást egy puszta propagandacselekménynek minősítette, amelynek célja a szabályozási tisztaság illúziójának létrehozása, miközben más cégeknek nincs világos útja a regisztrációhoz.

Még nem látható, hogyan reagál az SEC a legutóbbi bírósági ítéletre. Gensler, aki agresszív fellépést vezetett a kripto szektor ellen az SEC elnökeként, hétfőn egy Washington DC-ben tartott Nemzeti Sajtóklub rendezvényen azt mondta, hogy "elégedett" azzal, hogy a bírósági ítélet védi az intézményi befektetőket a Ripple ügyben a tisztességes értesítési érv elleni fellépéssel, de csalódott a kiskereskedelmi befektetők nevében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr6118174360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása