Crypto blog

A BlackRock Bitcoin ETF kérelme: döntés elhalasztva

2023. szeptember 02. 07:19 - Pro Blogger

blackrock-bitcoin-etf.jpg

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője az Egyesült Államokban szeretett volna tőzsdei alapot (ETF) kínálni az iShares Bitcoin Trust számára. Azonban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) elhalasztotta a döntést a BlackRock Bitcoin ETF-re vonatkozó kérelmével kapcsolatban.

A BlackRock, amely több mint 8,5 billió dolláros vagyonnal rendelkezik, júniusban nyújtott be kérelmet egy BTC által támogatott ETF-re. Ebben a kérelemben a Coinbase szerepel az alap Bitcoin állományának tervezett letétkezelőjeként, míg a Bank of New York Mellon a fiat számlákért felelős.

A döntés elhalasztásának hátterében a Grayscale Investments kriptovaluta vagyonkezelő petíciója állhat, amely a SEC egy korábbi határozatának hatályon kívül helyezését kérte. Ebben a határozatban a SEC eredetileg megtagadta a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) tőzsdére való felvételét.

A kriptopiacon sokan úgy vélik, hogy egy BlackRock által támogatott Bitcoin ETF jóváhagyása pozitív hatással lenne a kriptovaluták elfogadására. A SEC-nek most további 45 napja van a BlackRock kérelmének elbírálására, így a következő határidő október 17-re tehető.

A BlackRock nem az egyetlen cég, amelynek Bitcoin ETF kérelmét elhalasztották. A SEC több másik kérelem esetében is hosszabb időszakot jelölt ki, így a WisdomTree, Invesco Galaxy, Valkyrie, Bitwise, VanEck és Fidelity kérelmei is később kerülnek elbírálásra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr5318205357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása