Crypto blog

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium az FTX volt vezérigazgatóját, Sam Bankman-Friedet vádolja Caroline Ellison privát naplójának szivárogtatásával

2023. július 21. 11:10 - Pro Blogger

sambankman.png

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium (DOJ) vádolta meg Sam Bankman-Friedet, az FTX korábbi vezérigazgatóját, hogy Caroline Ellison privát naplóját kiszivárogtatta a New York Times-nak. A vád a New York Times által közzétett cikk után érkezett, amelyben Ellison privát gondolatai szerepeltek, ami arra késztette a DOJ-t, hogy betiltást kérjen minden olyan bíróságon kívüli nyilatkozatra, amelyet a tanúk és az ügyben érintett felek tesznek.

"A vádlott cselekedetei - Caroline Ellison személyes írásainak megosztása egy New York Times újságíróval - érintik a 23.1-es szabály alapvető aggodalmát, miszerint a tanúk vallomásával vagy hitelességével kapcsolatos anyagok terjesztése feltételezhetően jelentős valószínűséggel előidézi a tisztességes tárgyalás és az igazságszolgáltatás előítéletét," írták az amerikai ügyvédek.

A 23.1(a) szabály tiltja az ügyvédeknek és megbízottaiknak, hogy nyilvánosságra hozzanak nem nyilvános információkat egy ügyről, ha az valószínűleg zavarja a tisztességes tárgyalást.

Az ügyvédek azzal érvelnek, hogy szükség van egy rendeletre, amely korlátozza a bíróságon kívüli nyilatkozatokat, mivel az ügy nagy médiafigyelmet kapott, és a vádlott megpróbálta a média lefedettséget a saját előnyére manipulálni.

Azt is mondják, hogy a vádlott cselekedetei befolyásolhatják az esküdtszéket és zaklatást jelentenek Ellison számára. Aggódnak, hogy ez elriaszthatja a potenciális tanúkat a tanúvallomástól a nyilvános megalázástól és személyes hiteltelenné válástól való félelem miatt.

Ez a vád akkor indult, amikor az FTX ideiglenes vezetősége külön polgári pert indított Bankman-Fried, Ellison és más vezetők ellen, hogy visszaszerezzenek pénzt és visszafordítsanak tranzakciókat, amelyek összességében több mint 1 milliárd dollárt érnek.

A perben szereplő vádak között szerepel, hogy Bankman-Fried 10 millió dollárt irányított át az FTX.US alapjaiból a saját számlájára, a bátyja, Gabriel pedig alapítványi alapokkal tervezte megvásárolni a Nauru szigetországot, és több mint 100 millió dollárt adományoztak politikai célokra vegyes cég-ügyfél alapokból.

Ellison, a per szerint, 22,5 millió dolláros bónuszt adott magának egy nagy FTX pénzügyi válság idején.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr8018175063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása