Crypto blog

A Ripple kriptovaluta engedélykérelmet nyújtott be az Egyesült Királyságban, az SEC elleni részleges győzelme után

2023. július 24. 18:10 - Pro Blogger

bitcoin-ripple-iphone-binance.jpg

A Ripple, a világ egyik legismertebb kriptovalutája, az Egyesült Királyságban engedélyt kért a pénzügyi hatóságoktól, miután részlegesen győzött az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elleni jogi küzdelemben.

A Ripple által használt XRP kriptovalutát a világon széles körben használják pénzátutalásokhoz. Az SEC azonban 2020-ban jogi eljárást indított a Ripple ellen, azzal vádolva a vállalatot, hogy értékpapírként kezeli a XRP-t anélkül, hogy az megfelelő engedéllyel rendelkezne.

A Ripple azonban részlegesen győzött a perben, amelynek során az SEC nem tudta kellőképpen bizonyítani, hogy a Ripple tisztában volt azzal, hogy a XRP értékpapírnak minősülhet. Ez az eredmény lehetővé tette a Ripple számára, hogy további lépéseket tegyen a pénzügyi hatóságokkal való kapcsolatok kialakításában.

Ezért a Ripple nemrégiben kérvényezett kriptovaluta engedélyt az Egyesült Királyság pénzügyi hatóságaitól, a Financial Conduct Authority-tól (FCA). Az engedély segíthet a Ripple-nek stabilizálni és növelni üzleti tevékenységét az Egyesült Királyságban és Európában.

Az engedély kérelme egyben azt is jelezheti, hogy a Ripple optimista a jövőbeli tevékenységeivel kapcsolatban, és továbbra is tervezi bővíteni jelenlétét a globális kriptovaluta piacon. Azonban fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluták világában az engedélyeztetési folyamatok hosszúak és kiszámíthatatlanok lehetnek. Habár a Ripple optimista, mindig érdemes figyelemmel követni a fejleményeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr2118177997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása