Crypto blog

Az Egyesült Királyság adatvédelmi szabályozója vizsgálatot indít az OpenAI kriptoprojektje, a Worldcoin ellen

2023. július 27. 10:39 - Pro Blogger

worldcoin-orb-gid_7.jpg

Az Egyesült Királyság adatvédelmi szabályozója, az Information Commissioner's Office további vizsgálatokat tervez az OpenAI kriptovaluta-projektje, a Worldcoin kapcsán. A Reuters jelentése szerint a szabályozó csütörtökön bejelentette, hogy vizsgálatot indít a Worldcoin ellen, amely egy olyan kriptoprojekt, amely megbízható megoldást kínál az emberek és az AI megkülönböztetésére. A különleges vállalkozás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy szemgolyójukat szkenneljék egy digitális azonosító - a "World ID" - és ingyenes kriptovaluta ellenében.

"A WorldCoin angliai bevezetésével kapcsolatban további vizsgálatokat fogunk folytatni" - mondta az Information Commissioner's Office szóvivője. A forrás továbbá azt mondta, hogy a szervezeteknek "törvényes alapjuknak kell lennie a személyes adatok feldolgozására. Ha a hozzájárulásra támaszkodnak, azt szabadon kell adni, és vissza kell vonhatónak kell lennie mindenféle megkülönböztetés nélkül."

A Worldcoin, az OpenAI által támogatott projekt, amelynek CEO-ja Sam Altman. Az egész elképzelés hétfőn indult el, és magát "digitális útlevélnek" írja le, amely segít a felhasználóknak bebizonyítani, hogy emberi lények. "A Worldcoin egy adatvédelmet biztosító digitális azonosságot (World ID) és - ahol a törvények ezt megengedik - és egy digitális valutát (WLD) kínál, amelyet egyszerűen azért kapnak, mert igazoltan emberi lények" - mondták az alapítók a bevezetéskor.

A bevezetést követően a natív WLD érme jelentős áremelkedést mutatott, 3,58 dollárra emelkedett az árfolyama, a kriptokereskedők és támogatók aggodalmai közepette. A token bevezetése során 143 millió WLD került kibocsátásra, ahol 100 milliót a piacépítőknek szántak, a többi tokent pedig azoknak a befektetőknek adták, akik szemgolyójuk szkennelésével igazolták személyazonosságukat a Worldcoin előzetes bevezetésekor.

A kriptoprojekt máris kétmillió felhasználói regisztrációval büszkélkedhet a kezdeti próbafázis során, és tervezik a tevékenység kiterjesztését - beleértve a felhasználók szemgolyójának szkennelését az azonosítás érdekében - 20 országra.

A Worldcoin szóvivője elmondta, hogy a projekt "folyamatosan értékeli a helyi törvényeket és szabályozásokat a megfelelőség biztosítása érdekében". A Worldcoin Alapítvány "teljes mértékben megfelel az összes biometrikus adatgyűjtésre és adatátvitelre vonatkozó törvénynek és szabályozásnak, beleértve az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletét (GDPR)".

Az adatvédelmi szabályozó lépése a Worldcoin projekt vizsgálatára éppen egy olyan időszakban történik, amikor növekszik az adatvédelmi aggodalmak száma a szemgolyó-szkennelés használatával kapcsolatban. A spekulánsok világszerte felvetették a kérdést, hogy hogyan tárolják és biztosítják az adatokat, és milyen intézkedéseket hoznak a felhasználók személyes adatvédelmi jogainak védelme érdekében.

Ennek eredményeként a projekt valószínűleg növekvő szabályozói ellenőrzés alá kerül világszerte, és a brit adatkezelő bejelentése fontos lépés a Worldcoin későbbi sorsát tekintve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr5318179711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása