Crypto blog

Kutatók mesterséges intelligenciát alkalmaznak a kripto csalások felderítésére a Twitteren

2023. augusztus 14. 10:29 - Pro Blogger

twitter.jpeg

A San Diego State Egyetem kutatói mesterséges intelligencia rendszert fejlesztettek ki, hogy felkutassák és leplezzék a kriptovaluta adományos csalásokat a Twitteren.

A GiveawayScamHunter névre keresztelt automatizált rendszer elképesztő 95,111 csalási kisérletet azonosított, amelyeket 87,617 db fiók próbált meg a közösségi média platformon 2022 júniusa és 2023 júniusa között.

A GiveawayScamHunter használatával a kutatók képesek voltak kinyerni a csalásokhoz kapcsolódó weboldalakat és pénztárcacímeket, így feltárva 327 adományos-csaláshoz használt internetes domaint, valamint  121 új kriptovaluta tárcacímet. Ezenkívül értékes betekintést nyújtottak ezeknek a csalásoknak a működésébe, beleértve a csalók áldozatainak célzását és az egyéves tanulmányi időszak alatt megtévesztett áldozatok becsült számát.

A jelentés szerint az időszak alatt több mint 365 áldozatnak, több mint 872,000 dolláros kárt okoztak.

 

Mesterséges intelligencia az csalások felfedezésében

Az AI felhasználása a kriptovaluta adományos csalások felismerésében a közösségi média platformokon olyan időszakban történt, amikor a csalók és rossz szándékú szereplők már elkezdték felhasználni ezt a technológiát újfajta csalások és megtévesztések módszereinek kidolgozására. Az AI-vel hajtott eszközök segítségével a csalók fokozhatják hatókörüket és látszólag hűséges rajongótábort hozhatnak létre több ezer emberből. Ezek a hamis fiókok és interakciók a hűség látszatát kelthetik, valamint hitelességet és népszerűséget kölcsönözhetnek a csalásoknak.

A csalók akár AI vezérelt csevegőrobotokat vagy virtuális asszisztenseket is használhatnak az emberekkel való kommunikációra, befektetési tanácsadást nyújtva, hamis tokeneket és kezdeti érmek kibocsátását népszerűsítve, vagy magas hozamú befektetési lehetőségeket kínálva.

Az AI használata kihívást jelenthet a közösségi munka társadalmi bizonyítékára is, amely feltételezi, hogy a nagyobb és hűségesebb online követőkkel rendelkező kripto projektek valódiak.

 

A "pig butchering" csalás példája

Az AI használatát számos példa mutatja be, ilyenek például a "pig butchering" csalások. Az AI eszközök napokig ismerkedhetnek valakivel, általában idős vagy sebezhető személlyel, csak hogy végül átverjék őket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr5618192853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása