Crypto blog

A Binance bemutatja az AI által generált NFT-készítőt, a Bixelt

2023. július 29. 07:08 - Pro Blogger

1050290_cfa1c1a9d92c0190bafbe8db80b4cb4d.jpg

A Binance, a világ egyik vezető kriptovaluta tőzsdéje, bemutatta legújabb fejlesztését, a "Bixel" nevű, mesterséges intelligencia által működtetett NFT (non-fungible token) generátort. A Bixel segítségével a felhasználók egyedi műalkotásokat hozhatnak létre.

A Bixel már elérhető a nagyközönség számára, azonban a felhasználóknak át kell esniük a Know Your Customer (KYC) azonosítási eljáráson, és meg kell fizetniük a 0.008 BNB (körülbelül 1,92 dollár) költséget. Ez a díj annak biztosítására szolgál, hogy az NFT létrehozása megfelelően történjen meg a BNB Smart Chain-en. A felhasználóknak naponta 10 ingyenes lehetőségük van műalkotások létrehozására.

Március 1-jén a Binance elérhetővé tette a Bicasso nevű AI NFT generátor béta verzióját, amely körülbelül 2,5 óra alatt elérte a maximális kapacitást, a 10 000 NFT-s limitet.

Csak néhány nappal a béta verzió bemutatása után a Binance-t azzal vádolták, hogy lemásolta az AI NFT generáló koncepciót a BNB Chain hackathon győzteseitől. Egy közösségi tag azt állította, hogy a Binance plagizálta a "Chatcasso" nevű találmányukat, amely első helyezést ért el a 2022 decemberében, Dél-Koreában megrendezett BNB Chain hackathonon.

A Binance képviselője visszautasította a vádakat, és azt állította, hogy a Bicasso-t függetlenül hozták létre két héttel a hackathon előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr6518181009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása