Crypto blog

Az AI biztonsági kockázatai: Megoldást nyújthat a blokklánc technológia?

2023. július 26. 17:25 - Pro Blogger

artificial_intelligence_resembling_human_brain.jpg

Az mesterséges intelligencia (AI) kétségtelenül hatalmas potenciállal rendelkezik, hogy javítsa életünket. Azonban számos tudós, sci-fi író és tech szakember figyelmeztetett már a lehetséges veszélyeire. Ezen aggodalmak középpontjában az adatbiztonság, az algoritmusok diszkriminációja és más fenyegetések állnak. Az AI azonban azonnali kockázatokat is jelent. Új támadási vektorokat nyit meg a hackerek számára, és új, bonyolult malware, phishing sémák és más kibernetikai veszélyek jelenhetnek meg, amelyek megkerülhetik a hagyományos védelmi intézkedéseket.

A kórházak és az egészségügyi szervezetek állandóan a zsarolóvírus-támadások és adatsértések árnyékában élnek. Az AI új biztonsági kockázatokat vezet be a szervezetekben, míg a blokklánc technológia megoldást jelenthet erre a problémára.

Az AI legjobb tulajdonságainak kihasználása, miközben elkerüljük a legrosszabb forgatókönyveket, más megközelítést igényel a biztonság terén, és a blokklánc technológia ezt nyújtja számunkra.

Az adatok decentralizált és változtathatatlan módon történő tárolása révén a blokklánc elutasítja az AI modellek képzéséhez használt adatkészletekkel való jogosulatlan módosításokat vagy manipulációkat. A blokklánc alkalmazások megakadályozhatják az AI-t abban is, hogy visszaéljen a jogosulatlan tartalomintelligencia generálásával. Mivel az ezzel foglalkozó vállalkozásoknak gyakran kell biztonságos úton információt küldeniük egymásnak, a blokklánc-alapú platformok a lehető legvédettebb megosztást teszik lehetővé a szervezetek között.

A blokklánc technológia alapvető biztonsága és átláthatósága segíthet a hamisítások és más hamis AI-által generált tartalmak ellen is, mivel változtathatatlan és nyomon követhető természete biztosítja a tulajdonjogot.

Az AI már itt van, és használata tovább fog terjedni szabályozással vagy anélkül. Hagyjuk a magasztos sci-fi beszélgetéseket, és koncentráljunk arra a tényre, hogy az AI-nak blokklánc általi biztonságra van szüksége, hogy biztosítsa az adatintegritást és megakadályozza a jogosulatlan használatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr6118179697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása