Crypto blog

Az SEC fellebbezése további győzelmeket hozhat az XRP-nek, állítja a RippleLabs jogi csapata

2023. július 28. 12:09 - Pro Blogger

cryptocurrency-concept-ripple-currency-currency-concept-hand.jpg

A Ripple jogi vezetője, Stuart Alderoty szerint a Securities and Exchange Commission (SEC) esetleges fellebbezése a legutóbbi ítélet után a cég kezére játszhat. Alderoty úgy véli, hogy a Bizottság bármilyen fellebbezése megerősíti a cég részleges győzelmét, miközben a tisztázásért folyó küzdelem tovább húzódik.

A TechCrunch podcastjában beszélve, Alderoty eloszlatta a szabályozó jövőbeni lépéseivel kapcsolatos félelmeket, és üdvözölte a legutóbbi ítéletben elért részgyőzelmeket, hozzátéve, hogy ez a cég és a szélesebb közösség számára is győzelem volt.

"Azt gondoljuk, hogy a bíró helyesen döntött, és azt gondoljuk, hogy ez a törvény hű alkalmazása volt, és azt hiszem, hogy a fellebbviteli bíróság nem csak megerősíti ezt, hanem talán még nagyobb mértékben is kiemeli majd" - mondta Alderoty.

Alderoty azt is előrejelezte, hogy a Bizottság hasonló sorsra jut más kriptocégekkel szembeni ügyekben, ha továbbra is azt állítja, hogy a digitális eszközök értékpapírok.

"Az ügyünk és a bírónk által hozott döntés megnyugvást ad más bíróknak, hogy az SEC egyszerűen félreértelmezte az üggyel kapcsolatos gondolatait" - mondta.

A félelmek eloszlatása után Alderoty elmagyarázta, hogy ennek ellenére az Egyesült Államok még mindig messze van egy átfogó szabályozási rendszertől.

Továbbá elítélte a Bizottság által alkalmazott "szabályozás végrehajtás" taktikát, mondván, hogy ez gátolja a befektetéseket, és az országot mérföldekkel elmarasztalja hagyja más joghatóságok mögött.

"Még mindig szükségünk van egy ésszerű, átfogó és érthető szabályozási keretrendszerre a kriptó számára az Egyesült Államokban" - mondta. "Az SEC ellenállása miatt, hogy hűen alkalmazza a törvényt... az Egyesült Államok láthatóan lemarad a világ többi részétől."

Vajon közeleg a fellebbezés?

Az SEC 2020 decemberében beperelte a Ripple-t és két vezetőjét, mert nyilvánosan nem regisztrált értékpapírokat kínáltak. Évekig tartó jogi küzdelem után a New York-i kerületi bíró, Analisa Torres a Ripple javára döntött a közönségnek történő értékesítésekkel kapcsolatban. A döntés a kereskedőket és a közösséget lázba hozta, az árfolyamok emelkedtek, az XRP kereskedési ára a döntés utáni napokban 63%-kal növekedett.

Azonban az SEC legutóbbi állásfoglalásai arra utalnak, hogy a Bizottság újabb lépést tehet. A bírósági iratok a SEC és a Terraform Labs közötti ügyben arra utalnak, hogy lehetséges fellebbezés várható, miután a szabályozó felszólította a bíróságot, hogy ne kövesse a Ripple ügyben hozott döntést.

"Tisztelettel, a Ripple ügyben hozott döntések rosszul lettek meghozva, és ez a bíróság nem követi őket. Az SEC fontolgatja a további felülvizsgálatra rendelkezésre álló különböző utakat, és azt javasolja, hogy az SEC kérjen ilyen felülvizsgálatot" - állították az SEC ügyvédei.

Gary Gensler, az SEC elnöke csalódottságát fejezte ki a döntéssel kapcsolatban, és kijelentette, hogy a Bizottság folytatja a befektetők védelmében tett intézkedéseket.

Szólj hozzá!
Címkék: sec ripple xrp

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr2518180349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása