Crypto blog

A Dogecoin árfolyama 10%-kal emelkedett a X Payments spekuláció miatt

2023. július 25. 15:27 - Pro Blogger

16468396373085.jpg

A Dogecoin (DOGE) immáron két egymást követő napon emelkedett, mivel a memecoinnak a frissen átnevezett X platformon betöltött nagyobb szerepével kapcsolatos spekulációk hajtották a rallyt. A CoinGecko adatai szerint a DOGE 10%-kal emelkedett, meghaladva a 7,7 centet az elmúlt 24 órában, a kereskedési volumen pedig 2,3 milliárd dollárt tett ki. A volumen nagy része a Dél-Koreai UpBit tőzsdéről származott – amely ismert a spekulatív játékairól – a koreai won kereskedési párral szemben.

A future traderek majdnem 10 millió dollárt vesztettek a dogecoin ármozgásaira és ellenük fogadva, a Coinglass adatok szerint.

A Twitter, amely hétfőn átnevezte magát X-re, hamarosan elfogadhatja a doge tokeneket, tekintettel a tulajdonos Elon Musk rajongására.

"A terv az, hogy a hirdetők képesek legyenek DOGE-al fizetni a hirdetésekért és más szolgáltatásokért a Twitteren," magyarázta a Kryptomon fő marketing tisztviselője, Tomer Nuni a CoinDesknek egy Telegram üzenetben.

"Ugyanezt láttuk, amikor a Tesla bejelentette, hogy hajlandó DOGE-ot elfogadni. Tehát a spekuláció Musk vállalkozásai és részesedései körül lehet, amelyek elkezdenek kriptovalutát elfogadni, ahogy a Tesla teszi," tette hozzá Nuni.

Az ilyen spekulációk nem teljesen alaptalanok. Áprilisban Musk már említette a DOGE fizetéseket a Twitteren egy tweetben, a dogecoint ajánlva az egyik fizetési lehetőségként a Twitter Blue számára. A Tesla már most elfogadja a DOGE fizetéseket a merchandising vásárlásokra a Tesla Store-ban.

Egy januári jelentés szerint a Twitter olyan rendszert tervez, amely lehetővé teszi a fizetéseket a közösségi média platformon keresztül, és bár a milliárdos tulajdonos, Elon Musk "elsősorban és mindenekelőtt" fiat valutában gondolkodik, később bővítheti a kört.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr3218178843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása