Crypto blog

Miért válik Franciaország a kriptovaluta központjává Európában?

2023. július 28. 07:01 - Pro Blogger

coins-bitcoin-litecoin-against-background-europe-european-flag-concept-virtual-money-close-up.jpg

Az európai kriptovaluta-ipar számára a Crypto Assets (MiCA) szabályozás bevezetése koherens irányt mutatott. Ahol a kripto eszközök korábban szürke zónában léteztek, a vállalatok és befektetők országonként változó szabályozási keretekkel küzdöttek, a MiCA most átfogó harmóniát ígér. A teljes implementáció várhatóan 2024 végére valósul meg, és a MiCA szabályozások befolyásolni és irányítani fogják a kormányok, közösségek és projektek közötti dinamikát a következő 18 hónapban, ahogy a Web3 színtér tovább fejlődik és innovál.

A MiCA teljes implementációja előtt várhatóan az EU - és különösen Franciaország - lesz a progresszív mozgalom központi csomópontja. Párizs nemrégiben adott otthont a hatodik éves EthCC-nek - az elsőnek a MiCA bevezetése óta - és ez az idei rendezvény különösen jelentősnek tűnik a francia elnök, Macron erőfeszítéseinek fényében, hogy Franciaországot termékeny talajjá tegye a Web3 vállalkozások számára.

Franciaország három összefüggő trendre mutathat, amelyek együttesen megerősítik az ország pozícióját mint a Web3 fejlesztés vezető központját. Röviden, a kooperatív szabályozók, a hatalmas tehetségtár és az egészséges tőkeáramlás alapozza meg az ország ezirányú iparát, és vezeti a globális növekedést.

Franciaország hozzáállása a kripto szabályozáshoz az elmúlt években általában támogató, befogadó és bátorító volt. Míg más országok szigorították a digitális eszközök körüli szabályokat (néhányan még a kriptót is betiltották), Macron elnök örömmel fogadta a szektort. A 2030-as tervének részeként Franciaország 30 milliárd eurót kötelezett el a jövő "high-tech bajnokainak" létrehozására. A Web3 ennek megfelelően "nem elszalasztható lehetőség", és része kell legyen Franciaország törekvésének, hogy a "jövő webgenerációinak vezetője" legyen.

Franciaországban a kriptovalutákra vonatkozóan legalább 1,3 milliárd eurót gyűjtöttek össze blockchain projektek számára 2017 óta - és nincs jele a lassulásnak. Tavaly a Cathay Innovation és a kripto pénztárca startup, a Ledger partnerséget kötött egy korai szakaszú alap létrehozására a Web3 számára, 100 millió eurós célmérettel -, amely az ország első ilyen jellegű alapja. Nemrégiben Franciaország Kulturális Minisztériuma 150 millió eurót ígért a "francia kulturális szuverenitás" előmozdítására a virtuális környezetekben.

Minden egyes befektetés sokat mond Franciaország tőkepiacainak kitartásáról - még a kripto tél közepette is, ellenálló és bőséges maradt.

A különböző régiók világszerte megpróbálnak helyet szerezni a technológiai és kripto játéktereken, mindegyiknek fel kell hívnia a figyelmet. Franciaország, mint a világ kulturális központja, sem hiányzik innen. Bár sokan Portugáliához vonzódnak enyhébb adópolitikája miatt, Franciaország más, megfoghatatlan előnyöket kínál, amelyek mindig vonzani fogják a fiatal és éhes fejlesztőket. De ahhoz, hogy az iparág igazán kibontakozzon, a kormánynak és a Web3 közösségeknek elkerülhetetlenül együtt kell működniük.

Előre tekintve várhatóan továbbra is látjuk a folyamatos dinamizmust és alkalmazkodóképességet, amely megerősíti Franciaországot mint a virágzó európai kripto ökoszisztéma pótolhatatlan pillérét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crypto.blog.hu/api/trackback/id/tr6418180347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása